علایم مزاجهای چهارگانه و انتخاب غذا.حجامت.زالو درمانی.

اموزشی و بهداشتی و سلامتی

 

حقایقی فوق‌العاده جالب از بدن انسان !

از عجایب بدن انسان کم و بیش می‏دانیم اما هر از گاهی یک مطلب جالب می‏تواند ما را متحیر کرده و به سیستم آفرینش خود بیشتر پی ببریم..

از عجایب بدن انسان کم و بیش می‏دانیم اما هر از گاهی یک مطلب جالب می‏تواند ما را متحیر کرده و به سیستم آفرینش خود بیشتر پی ببریم. در اینجا به چند مورد از این مطالب اشاره می‏گردد.

۱- معده اسیدی فوق‏العاده قوی ترشح می‏کند

در بدن ما اسیدی بسیار خطرناک وجود دارد که هیچ امنیت پروازی نمی‌تواند آنرا توقیف کند. این مطلب دیگر بر کسی پوشیده نیست که معده برای هضم غذاهایی که می‏خوریم اسیدی بسیار قوی به نام هیدروکلریک اسید (HCL)ترشح می‏‏کند. ترکیبی قدرتمند برای حل کردن فلزات در صنعت. اما جالب اینجاست که این اسید بسیار قوی توسط دیواره‏بسیار نازک احاطه شده است. همچنین در سه روز اول مرگ، آنزیمهایی که غذای ما را هضم می‏کرده‏اند، شروع به خوردن خودمان می‌کنند.

۲- حالت فیزیکی بدن در یادآوری خاطرات تاثیرگذار است

آیا لحظات ازدواج خود را به یاد نمی‏آورید؟ سعی کنید به روی دو زانو نشسته و لحظه‏ای که به همسر خود گل می‏دادید را بازسازی کنید. خاطرات با حواس پنجگانه ما و موقعیت فیزیکی بدن ما رابطه مستقیم دارند. یک آهنگ خیلی ساده می‌تواند خاطرات بسیاری را از گذشته ما به یاد آورد همچنانکه یک صدای زنگ دوچرخۀ قدیمی می‌تواند راه مدرسه را به یاد ما آورد. تحقیقاتی که در این زمینه انجام گرفته است نشان می‏دهد که موقعیت فیزیکی بدن، در صورتیکه مانند یکی از لحظات انجام عملی در گذشته باشد، می‌تواند به یادآوری آن عمل را بسیار راحتتر نماید.

۳- استخوانها کمبود مواد معدنی بدن را تامین می‏نمایند

استخوانها دربردارنده کلسیم و فسفر هستند که این دو عنصر برای سیستم عصبی و عضلات به کار گرفته می‏شوند. چنانچه هریک از این دو عنصر دچار کمبود در بدن شده و توسط غذایی که می‌خوریم، تامین نشود، هورمونهایی ویژه این دو عنصر را از داخل استخوانها بیرون کشیده تا کمبود این دو عنصر جبران شود و هر زمان که مصرف آنها به اندازه کفایت رسید، دوباره تعادل برقرار می‏گردد.

۴- مقدار زیادی از غذایی که می‏خوریم، صرف فکر کردن می‏شود!

در حالیکه مغز فقط مقدار کمی از وزن بدن را شامل می‌شود، ۲۰% از کالری و اکسیژن بدن را استفده می‏نماید. برای همین منظور است که سه شریان اصلی خون به مغز وارد می‌شود تا اکسیژن مورد نیاز توسط سلولهای خون تامین گردد. یک انسداد و یا اشکال در هر یک از این شریانها باعث گرسنه ماندن سلولهای مغز می‏گردد. ( به همین دلیل است که هنگام فکر کردن زیاد، بسیار گرسنه می‏شویم)

۵- خنده مسری است

وقتی کسی را می‌بینیم که می‏خندد و یا خمیازه می‌کشد، خودبخود ما نیز، می‏خندیم و یا خمیازه می‏کشیم. تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که خنده یکی از بهترین راهها برای ارتباطات اجتماعی است. شنیدن صدای خنده مغز را وادار به تحریک عضلات صورت می‏کند. در مورد گریه نیز به همین صورت است.

۶- بدن شامل رنگهای متنوعی است

رنگ پوست انسان بستگی به ملانین، ماده رنگی بدن دارد. بدن انسان بدون رنگ خاصی، به رنگ کرمی روشن می‏باشد، قسمتهایی هم که رگهای خونی به پوست نزدیکترند به قرمزی می‌زند. رنگ مشکی نیز طبق تحقیقات جهت جلوگیری از عوارض نور خورشید، اشعه اولترا ویوله می‌باشد که همانطور که شاهدیم، قسمتهایی از زمین که نور خورشید تقریبا عمود می‏تابد، شامل انسانهایی با پوست تیره می‌باشد. یک نوع رده بندی رنگ پوست به این صورت می‌باشد :
بسیار روشن (نژاد سلت Celtic)
روشن (اروپایی روشن پوست)
روشن متوسط (اروپایی تیره پوست یا نژاد هند و اروپایی)
نیمه تیره (نژاد مدیترانه‏ای)
تیره (قهوه‏ای)
سیاه پوست

۷- انسان زنده می‏ماند اگر …. نداشته باشد

با این حال که بدن انسان بسیار شکننده و ضعیف است و با یک شلیک گلوله و یا یک عدد ویروس، از بین می‌رود ولی با از دست دادن بسیاری از قسمتهای بدن، باز هم می‌توان زنده ماند. یک انسان می‌تواند بدون داشتن طحال، معده، یک کلیه، ۷۵% از ریه‏ها، ۸۰% از روده‏ها، و همچنین قسمتهای لگن به پایین و دستها زنده بماند.

۸- ضرورت خواب برای بدن مانند نیاز به اکسیژن است

به اندازه‏ای که بدن به غذا نیاز دارد، به خواب نیز نیاز دارد. اما دقیقا به همان اندازه؟ خیر. بدن انسان بدون غذا و فقط با آب می‌تواند ۱ تا حداکثر دوماه (بستگی به چربی و سایر عوامل موجود در بدن دارد) زنده بماند در حالیکه بیشترین رکوردی که از نخوابیدن به جای مانده، توسط فردی به نام “رندی گاردنر” به مدت ۲۶۴ ساعت (۱۱ روز) بوده است.

۹- فشار ایجاد شده توسط قلب به اندازه پاشش خون تا ارتفاع ۱۰ متر است.


۱۰- هنگام حرکت بیش از ۳۰۰ ماهیچه به کار می‏آیند تا بتوانیم درست بایستیم

   + فرزانه (ربابه)دریاباری ; ۸:۱٠ ‎ب.ظ ; ۱۳٩٠/۱۱/۳٠
comment نظرات ()

 

تعادل اسید و باز در بدن

غذایی که ما مصرف می کـنیم با اکسیژن ترکیب گردیده و
انـرژی تـولید میـکند امـا پـس ازسوختن، غذا تبدیل به یک
پسـماند اسیدی شده و وارد جریان خون میگردد. این مواد
زائد از طریق تعریق و ادرار دفع می گردند اما همیشه بدن
قادر نیست تا با این افزایش اسیدیته مقابله کند. این مواد
زائد اسیـدی غالبا از اسیـدهـای چـرب، کـلستــرول، اسید
اوریـک، سـنگهای کلیه، فسفاتها و سولفاتها تشکیل یافته
اند. تجمع این مواد زائد در بافتهای بدن روند پیری را سرعت میبخشند.

علت کلسترول بالا کم تحرکی و مصرف نان و پاستای بیش از حد-علت اسید اوریک مصرف گوشت-علت اسید فسفریک مصرف برنج، برخی غلات و نوشابه های گازدارو منشاء اسید سولفوریک مصرف زرده تخم مرغ میباشد. اسید فسفریک و اسید سولفوریک برای بدن سمی میباشند و میبایست توسط مواد معدنی خنثی گردند تا به بدن آسیب نرسانند. کلا بدن برای متعادل نگه داشتن سطح PH خون یا مواد اسیدی را در بافتهای بدن رسوب میدهد که با تداوم این روند اسیدیته اینگونه بافتها افزایش یافته و نهایتا به مرگ سلولها و سرطانی شدن آنها می انجامد و یا به کمک مواد معدنی و قلیایی ارگانها و استخوانها آنها را خنثی میسازد. کلسیم، منیزیوم، سدیم و پتاسیم از مهمترین مواد معدنی قلیایی میباشند که بدن برای خنثی کردن مواد اسیدی از آنها استفاده میکند. در واقع با ترکیب اسید و باز یک نمک خنثی تشکیل شده و از کلیه ها دفع میگردد. بدن برای خنثی سازی مواد اسیدی از کلسیم استخوانها برداشت میکند که نهایتا به پوکی استخوان منجر خواهد شد.

درجه PH از 0 تا 14 متغیر میباشد. اعداد بالای 7 قلیایی (باز) و اعداد پایین 7 اسیدی محسوب میگردند.PH 7 نیز خنثی نامیده میشود. خون، لنف و مایع مغزی-نخاعی در بدن به گونه ای طراحی گردیده اند که در محیطی اندکی قلیایی (بازی) میبایست بسر ببرند. نسبت ایده آل اسید به باز در خون میبایست 20:80 باشد.PH طبیعی خون نیز 7.4 میباشد.

اسیدی شدن PH خون علل گوناگونی دارد:

1- استرس هیجانی. استرس و تنش اسیدیته خون را افزایش میدهد.

2- رژیم غذایی اسیدی کننده خون.

3-تجمع مواد سمی.

4-واکنش سیستم ایمنی بدن.

بدن برای جبران PH اسیدی از املاح معدنی قلیایی استفده میکند. چنانچه رژیم غذایی حاوی مواد معدنی کافی برای جبران نباشد، همانطور که توضیح داده شد تجمع اسید در سلولهای بدن و یا آزادسازی مواد معدنی استخوانها را در پی خواهد داشت. جالب است بدانید که PH 6.9 خون میتواند منجر به مرگ انسان گردد. هنگامی که اسیدیته خون و مایعات بدن از حد معمول افزایش می یابند مشکلات بسیاری را در بلند مدت برای فرد پدید می آورد که به برخی از آنها اشاره می کنیم:

1- پیری زود رس.

2-آسیب به سیستم قلبی-عروقی-افزایش تصلب شرایین.

3- افزایش وزن، چاقی و دیابت.

4-سنگ کلیه و نارساییهای کلیوی و مثانه ای.

5-کاهش عملکرد سیستم ایمنی بدن.

6-افزایش آسیبهای رادیکالهای آزاد خون.

7-پوکی استخوان.

8- درد مفاصل، آرتروز، درد عضلات و تجمع اسید لاکتیک.

9-خستگی مزمن-سردرد-سر گیجه-ترش کردن(رفلکس معده)-گاستریت معده-کاهش انرژی.

10-افزایش ترشحات مخاطی.

11-افزایش تنش واسترس-بی خوابی.

12-خشکی پوست ومو-ناخنهای شکننده.

13-افزایش بروز سرطان.

14-کاهش توانایی بدن در جذب مواد معدنی و دیگر مواد مغذی.

البته بیش از حد قلیایی شدن خون نیز برای بدن مضر میباشد و باید سعی شود تا تعادل اسید و باز بدن با مصرف رژیم غذایی مطلوب حفظ گردد. از آنجایی که بدن در محیط اندکی قلیایی تر بهترین کارایی را داراست بنابراین باید بیشتر از غذاهایی که پس از گوارش یافتن تولید باز میکنند استفاده شود. میزان اسیدی و قلیایی بودن مواد غذایی پس از گوارش آنها تغییر می یابد. مثلا پرتغال که یک میوه بسیار اسیدی ست پس از متابولیزه شدن ادرار را قلیایی میکند.

مواد غذایی که پس از مصرف بدن را اسیدی میکنند (20 تا 40 درصد رژیم غذایی را باید شامل گردد):

شیرین کننده های مصنوعی-گوشت-نوشابه های گازدار-غلات و حبوبات فاقد سبوس-شکلات-سیگار-قهوه-داروها-ماهی-مربا-ژله ها-پاستا-شیرینی و کیک-نمک-شکر سفید-چای سیاه-سرکه سفید-شیر-تخم مرغ-لبنیات (به غیر از ماست)-ذرت-عدس-زیتون-زغال اخته-آلو-بستنی-سوسیس و کالباس-آسپرین-غذاهای سرخ کرده-آجیل-آب میوه های غیر طبیعی (موجود در سوپر مارکتها)-روغنها(بویژه زیتون)-خردل-ترشی ها.

مواد غذایی که پس از مصرف بدن را قلیایی میکنند (60 تا 80 درصد رژیم غذایی را باید شامل گردد):

تمام میوه ها به غیر از آلو-تمام سبزیجات-جوانه ها-ادویه جات-نخود فرنگی-لوبیا-آجیل(بادام)-ماست-سینه مرغ-تخم مرغ پخته-عسل.

*با خیساندن آجیلها (مغزها) درون ظرف آب به مدت چند ساعت میتوانید از خاصیت تولید اسید این مواد غذایی بکاهید.

*با طولانی کردن مدت جویدن غلات میتوانید از خاصیت اسید سازی آنها بکاهید. (هر لقمه را 40 بار بجوید).

   + فرزانه (ربابه)دریاباری ; ٧:٤۸ ‎ب.ظ ; ۱۳٩٠/۱۱/۳٠
comment نظرات ()

 

طبق نظر رازی اگر مقداری از خون را در ظرفی شیشه ای بریزیم و آن را مدتی به حال خود واگذاریم

خواهیم دید که مایع مورد آزمایش به 4 طبقه تقسیم می شود :

 الف:طبقه زیرین که دارای رنگی سیاه و چون دُرددر کف ظرف ته نشین می شود،سودا است که ازفیبرین خون لخته شده و گلبول های قرمز رسوب یافته تشکیل شده است.

ب" طبقه دوم که رنگ آن روشن تر از طبقه زیرین است و حالتی شبیه به سفیده تخم مرغ دارد بلغم

است که از گلبول های سفیدوپلاکت ها تشکیل می شود.

ج"طبقه سوم که به علت وجود هموگلوبین دارای رنگی قرمز خواهد بود و خونابه را تشکیل می دهد ،

د"خون ( دَم ) اسد" طبقه روئین که کف مانند است و دارای رنگی زرد می باشد ، صفرا است

 

   + فرزانه (ربابه)دریاباری ; ۱۱:۳٩ ‎ق.ظ ; ۱۳٩٠/۱۱/۳٠
comment نظرات ()

 

 قدما  پایه مزاج صفراوی را  بر کبد گذاشته اند. به عنوان مثال ، آمریکایی ها بیشتر صفراوی ( گرم و خشک )مزاج اند.

یکی از وظایف کبد ، صفراسازی است که آن رادرکیسه صفرا ذخیره می کند.زردی رنگ صورت و چشم بیشتر از علائم صفرا است . کم شدن ترشح صفراباعث اختلال در گوارش ، یبوست ، سنگ های صفراوی و سوء هاضمه میشود. صفراوی مزاج را در زبان لاتین ((bilious)) گویند. صفت صفراوی گرم و خشک است . کبد بیشترین مقدار صفرا را برای هضم چربیها و پروتئین ها و دفع کلسترول ، در نیمه اول روز ترشح می کند. صفت صفراوی ناشی از عدم تعادل سیستم سمپاتیک و پاراسمپاتیک است که در خون ترشح می شود مثل پرکاری غده تیروئید و زیادی صفرا و ... که در افراد  خیلی گرم مزاج ظهور می کند.اگرحالات صفراوی در ترشح مشاهده شده باشد با مصرف  غوره یا کاسنی حال مریض رو به بهبودی می گذارد.

چهره افراد صفراوی و سفیدی چشم آنان کم یا زیاد  به زردی  می زند ، دهان و بینی آنان خشک است و زبان آنان خشک و زبر و گاهی تلخ می شود. عطش آنان زیاد و اشتهایشان کم است. لاغر هستند و مطالب را سریع درک میکنند. سر آن ها کلاه نمی رود . بیخوابی و سبک بودن خواب وعرق کردن هنگام خواب وخواب کوتاه و آشفته یکی از مشکلات آنان است.

تحریک پذیر هستند و زود عصبانی و مضطرب می گردند. پوست آنان گرم و خشک و بی حالت است . دور چشم آنان به علت از دست دادن رطوبت گود می افتد. خارش پوست و وزوز گوش در آن ها شایع است. سردرد به خصوص در هوای گرم و هنگام عصبانیت بعضی از آن ها را آزار می دهد و گاهی دچار گزگز اندام ها می شوند.هنگام لمس،

اندام های آن ها گرم است  و از هوای خنک لذت می برند.

اولین ادرار صبحگاهی آنان پر رنگ و گاهی سوزان است. گرمی و خشکی در این افراد در فصل تابستان شدت میابد.

افراد صفراوی مزاج در سن جوانی دچار بیشترین مشکلات در سلامتی خود می شوند و بخصوص بیشتر این مشکلات در فصل تابستان بروز مینماید

   + فرزانه (ربابه)دریاباری ; ۱۱:۳٤ ‎ق.ظ ; ۱۳٩٠/۱۱/۳٠
comment نظرات ()

 

  دموی مزاج ها"مربوط به اختلالات توامان سمپاتیک(تندکننده)وپاراسمپاتیک(کندکننده) است و در افراد کمی گرم مزاج ظهور میکند.

مزاج این افراد  گرم و تر  است و رنگ چهره آنان قرمز و پرخون می باشد.سرواندامها سنگین بوده و معمولا کسل هستند. خواب زیاد و احساس سنگینی دارند و در  فصل بهار این حالت شدید می شود. دهان دره ، کش و قوس بدن و کشیدن دستها به اطراف جزءعادات آنها می باشد. این افراد معمولا  خوش اخلاق  و اهل بگو بخند هستند و در دیگران ایجاد نشاط می نمایند. شجاع و فرمانبردار هستند ولی  مطالب جدید را راحت درک نمی کنند.  و زود فراموش می کنند.رگ های خون رساننده به مغز که در بالای پیشانی و کنار آن مشخص است باد می کند.گردش خون تند و سریع و نبض کامل و پری دارند.  مزه دهان  آنان بیمزه یا شیرین  و پوست و زبان و چشم آنان  قرمز  است. خونریزی از نقاط مستعد مثل بینی و لثه ومقعد در آنان شایع است . در محل فصد و حجامت احساس خارش دارند. در فصل بهار این علائم بیشتر مشاهده می شود.

-خوشگذران-زنده دل –خوش اخلاق – در طب بهترین هستند و اعتماد به نفس بالایی دارند – دارای خاصیت قساوت آنی می باشند

 ( اصطلاح خون جلوی چشمهایش را گرفت اغلب در این طبع دیده می شود)

مستعد ابتلا به انواع بیماری های خونی ( چربی و فشار ) و بیماری های قلبی هستند.

   + فرزانه (ربابه)دریاباری ; ۱۱:٢۸ ‎ق.ظ ; ۱۳٩٠/۱۱/۳٠
comment نظرات ()

 

 

 

بلغم ماده ای سفید و لزج است که غالبا هنگام بیماری از داخل بدن و دستگاه

گوارش ترشح و به خارج دفع می شود.

اگر ترشح غده تیروئید کم شود ،ترشح بلغم زیاد می شود . زیادی بلغم باعث پیری

 زودرس می گردد و در طب جدید

معادل لنف و موکوس است که وارد گردش خون می شود.صفت آدم بلغمی

 ( phlegmatic   ) = سرد و تر است.

بلغم از اختلالات سیستم  پارا سمپاتیک یا کند کننده است ودر افراد سرد مزاج و رطوبتی ظهور می کند.

 علایم بیمار بلغمی:رنگ زبان سفید و بار دار ونمناکی ، سفیدی و سستی پوست ، ضعف هاضمه ،

آروغ ترش ، زیادی خواب ، عرق شورمزه ، کندی حواس، برآمدن لعاب دهان و آب

بینی رقیق غیر سوزان ،  گاهی مزه دهان  هنگام بیدار شدن از خواب ترش است.فرد بلغمی در خواب رودخانه و باران و آب و لباس سفید و یا خوردنیهای ترش و

شور زیاد می بیند

( بلغم در زمستان زیاد می شود ) .

افراد بلغمی چهره سفید دارند ، پوست آنان سرد و نرم و شفاف است ولی گاهی

اوقات به علت رطوبت زیاد پوست آنان در ناحیه زیر چشم و زیر گلو دچار چین خوردگی

 می شود. آب دهان زیاد ( در حین صحبت نیاز به زمان دارد که آب دهان را قورت

بدهد)و در حین صحبت مدام صدارا صاف می کند(ترشحات پشت بینی و

حلق زیاد)، تشنگی و عطش کم ، نرم بودن گوشت اندامها   تنبلی . و آروغ ترش

و ریفلاکس( بازگشت مواد و اسید از معده به مری ) ، از دیگر علائم افراد بلغمی است .نبض و ضربان قلبشان آهسته میزند.

 حرکات این افراد کند است  و حوصله انسان از پرحوصلگی آنان سر میرود.! آرام

حرف می زنند و در راه رفتن معمولا عقب می مانند و  زود خسته می شوند.

ماست و دوغ و  سردیجات دشمن آنان می باشد .  خوش خوابی  ،  کند فهمی   افت حافظه کم رنگی ادرار صبحگاهی و زبان نرم با پرزهای تحلیل رفته و گاهی

پوشیده از بار سفید از علائم این گروه می باشد و در فصل زمستان بیماریهایشان

شدت پیدا می کند.

   + فرزانه (ربابه)دریاباری ; ۱۱:٢۱ ‎ق.ظ ; ۱۳٩٠/۱۱/۳٠
comment نظرات ()

 

سودا را در نتیجه زیادی ترشح سیب آدم ( تیروئید )دانسته اند .

 اهالی شمال چون ماهی زیاد مصرف می کنند ( تودلی های ماهی )

 طبعشان سوداوی است است و گویند بر اثر این عارضه  خون کثیف  می گردد.

 سودا در تیر ماه زیاد میشود. و گویند آب چشم به علت سودا است و

می توان گفت سودا ، مواد فیبرین و گویچه های قرمز است که مربوط به دستگاه

رتیکولواندوتلیال است و طحال از منابع آن به شمار میرود.

شخص سودایی مزاج را سودایی ( ATRABILIOUS   ) گویند .

صفت سودایی سرد و خشک است . مسلما سودا را میتوان کمی مربوط

به کبد دانست و باید آن را ناشی از اختلال در سیستم  سمپاتیک یا تند کننده به حساب آوردو در افراد  خیلی سرد مزاج تظاهر می کند..

 

علایم سودا :

طبع  سرد و خشک – رنگ قیافه خفه و تیره – لاغری – غلظت خون –

سوزش سر معده – اشتهای کاذب – تفکر زیادشوربودن مزه دهان هنگام بیدار شدن

 از خواب– عرق شور – رویایی بودن – ادرار تیره و تار – مدفوع سفت و باریک،

درخواب چیزهای سیاه و خرابیها و کوه ها و خوردنی های ترش مزه و شور و

لباس های تیره می بیند. افسردگی تمایل جنسی زیاد چهره افراد سوداوی تیره است و پوستشان خشک و بی طراوت . سیاهی خون و

غلظت آن هنگام حجامت از علائم دیگر آنان از زیادی فکر و خیال و نگرانی  نسبت

به مطالبی که در اطرافشان می گذرد و خوابهای آشفته و تیره تار از

مشکلات این افراد است .بعلت سرعت فکر ، در بین این افراد شاعران و سیاستمداران  بیشتری یافت می شوند ولی در صورتی که روش زندگی وت

غذیه این افراد تصحیح نشود  مشکلات روحی روانی جدی برای آنها بروز می کند .

 افسردگی و گوشه گیریی از خصوصیات سودایی هاست.سوزش سر معده وزیر جناغ ، گرفتگی در عضلات پشت ساق پا ، گرفتگی در ناحیه

گلو به صورت یک حلقه ،  خرده خوری یا اشتهای کاذب  ، پرمویی وبروز لکه های

تیره در پوست در این افراد شایع است.

مستعد ابتلا به انواع سرطان ها و ناراحتی های اعصاب هستند.

این افراد در فصل بهار از وضعیت تعادل بهتری برخوردار می شوند ودر فصل پاییز

بیماریهایشان شدت پیدا می کند

.

   + فرزانه (ربابه)دریاباری ; ۱۱:۱۳ ‎ق.ظ ; ۱۳٩٠/۱۱/۳٠
comment نظرات ()

 

 

 

1-دستورات عمومی:وقتی گرسنه هستید غذا میل کنید،مصرف غذا هنگامیکه

 غذای قبلی هضم نشده است عامل رخت بر بستن سلامتی است.

2-به اندازه کافی از مایعات استفاده کنید ، بدون تمایل به نوشیدن از آنها استفاده

نکنید.

3-حتما به اندازه کافی فعالیت جسمی داشته باشید ، پیاده روی وسایر ورزشهای

مورد علاقه را فراموش نکنید ، پیاده روی در سنین بالاتر بهتر است روزی یک ساعت

 باشد.

4-به اندازه کافی استراحت کنید وخواب کافی داشته باشید.

5-خانمها در هنگام پریود و یک ماه پس از زایمان از قرار گرفتن در محیط سرد و

مصرف غذاهای سرد مزاج خودداری کنند ، استراحت کافی و از اضطراب خودداری

 کنند.

6- عواطف و هیجانات خود را سرکوب نکنید و آنها را با نزدیکان و دوستان شفیق

خود در میان بگذارید.

7- ادرار خود رانگه ندارید و به پاک نگه داشتن روده بزرگ توجه کنید ، تعریق کافی

برای سلامتی مفید است.

8-از قبل خودتان را برای شرایط محیطی که در آن قرار خواهید گرفت آماده کنید.

9- هر12 ساعت بینی خود را با روغن بادام شیرین طبیعی مرطوب کنید.

10- از هوا ، محیط و فعالیتها و حالات روانی که موجب افزایش گرمی و خشکی

میگردند پرهیز نمائید.

11-مصرف چای و قهوه بطور مرتب مضر است.

12-عصبانیت ، هیجانات روانی و زیاد حرف زدن افراد صفراوی را تحت فشار قرار

 می دهد.

13-از مصرف غذاهای گرم و خشک خصو صا در هوای گرم خودداری کنید

   + فرزانه (ربابه)دریاباری ; ۱۱:۱٢ ‎ق.ظ ; ۱۳٩٠/۱۱/۳٠
comment نظرات ()

 

مزاج صفراوی(گرم وخشک):

*غذاها ونوشیدنیهایی که گرم وخشک هستندبرای بیماریهای صفراوی مناسب

نیستندوبیماریها را وخیم تر می کنند.این جدول ها غذاهایی را معرفی میکنند که باید پرهیز شوند.

 

غذاها:

گوشت مرغ-گوشت تمام پرندگان کوچک-تخم مرغ-میگو-گوشت شتر-سرخ کردنیها-فسنجان شیرین-کره-عسل

سبزیجات:

سیر-پیاز-فلفل-خردل-جعفری-فلفل قرمز-تره-شاهی-شوید-کرفس.

میوه ها:

گردو-فندق-موز-انگور-انجیر-خرما-نارگیل-کشمش.

دانه ها و حبوبات:

نخود-سیاه دانه-بالنگ-دانه شنبلیله

لبنیات وروغنها:

روغن آفتاب گردان.

ادویه جات و چاشنیها:

دارچین-میخک-جوز-گرد فلفل سیاه وگرد فلفل قرمز-رازیانه-زنجیل-گردو-فلفل سبز-دانه کرفس-زعفران-خردل.

نوشیدنیها و طعم دهنده ها:

عسل-شربت زعفران.

   + فرزانه (ربابه)دریاباری ; ۱۱:۱۱ ‎ق.ظ ; ۱۳٩٠/۱۱/۳٠
comment نظرات ()

 

افراد صفراوی مزاج در صورت عدم رعایت دستورات فوق

 علائم بیماریهای فوق را دارا میباشند :

اظطراب و تنش فکری-میگرن-وزوز گوش-طپش قلب-اسهال خونی-

هپاتیت-یرقان- لک بینی- افزایش خونریزی هنگام پریود- انزال زودرس-

 تلخی دهان-سرفه خشک- بی خوابی- سوزش ادرار بدون علت-

لاغری شدید.

   + فرزانه (ربابه)دریاباری ; ۱۱:۱٠ ‎ق.ظ ; ۱۳٩٠/۱۱/۳٠
comment نظرات ()

 

مزاج دموی(گرم وتر):

 

*غذاها ونوشیدنیهایی که گرم وترهستندبرای بیماریهای دموی مناسب نیستندوبیماریها را وخیم تر می کنند.

غذاها:

گوشت گوسفند بره-بوقلمون-جگر-اردک-تخم اردک-مرغابی-گوزن-رشته فرنگی-ماکارونی-کیک-بیسکویت

سبزیجات:

سیر-پیاز-زنجیل-زیتون

میوه ها:

خرما-انبه-بادام-پسته-موز-فندق-انجیر-انگور

دانه ها و حبوبات:

گندم

لبنیات وروغنها:

روغن کرچک-روغن زیتون-روغن آفتاب گردان.

ادویه جات و چاشنیها:

فلفل سیاه وقرمز-زنجیر-رازیانه-نعناع-آویشن - شوید

نوشیدنیها و طعم دهنده ها:

آب انگور-انبه-آب گرم-عسل-شکر-نمک-قند-چای-اغلب غذاهای شوروشیرین.

   + فرزانه (ربابه)دریاباری ; ۱۱:٠۸ ‎ق.ظ ; ۱۳٩٠/۱۱/۳٠
comment نظرات ()

 

افراد دموی در صورت عدم رعایت دستورات،استعداد

بیشتری به بیماریهای فوق را دارا میباشند.

بیماریهایی ازقبیل:

سردرد-پرخوابی-هماتوری-خستگی-ضعف جسمانی-

چاقی-تپش قلب.

   + فرزانه (ربابه)دریاباری ; ۱۱:٠٦ ‎ق.ظ ; ۱۳٩٠/۱۱/۳٠
comment نظرات ()

 

مزاج بلغمی(سردتر):

 

*غذاها و نوشیدنیهایی که سرد و تر هستندوبرای بیماریهای بلغمی مناسب نیستند واوضاع جسمی را وخیم تر می کنند.

غذاها:

گوشت گاو وگوساله-ماهی-آش رشته-اسفناج-ماست.

سبزیجات:

خیار-کدو –چغندر-کاهو-اسفناج-کشنیز-کوجه فرنگی.

میوه ها:

هندوانه-توت فرنگی-کیوی-مرکبات.

دانه ها وحبوبات:

تخم کدو-تخم خیار-تخم هندوانه-تخم کاهو-تخم کاسنی-نشاسته.

لبنیات وروغنها:

شیر-ماست-پنیر-انگور-جو-کشک.

ادویه جات و چاشنیها:

سماق- غوره-لیمو عمانی.

نوشیدنیها و طعم دهنده ها:

دوغ-لیمونات-شربت آلبالو –شربت اناب

   + فرزانه (ربابه)دریاباری ; ۱۱:٠٥ ‎ق.ظ ; ۱۳٩٠/۱۱/۳٠
comment نظرات ()

 

افراد  بلغمی مزاج در صورت عدم رعایت دستورات فوق علایم بیماری

ذیل را دارا میباشند:

عطسه-سردرد-کاهش حافظه-صرع-پرخوابی-آسم-سینوزیت-

التهاب و بزرگ شدن لوزه ها-ضعف هضم غذا-ریفلاکس معده به مری-

خیس کردن بستر-دردها و التهاب های مفصلی- ترشحات زنانه و تاخیر

در پریود

   + فرزانه (ربابه)دریاباری ; ۱۱:٠٤ ‎ق.ظ ; ۱۳٩٠/۱۱/۳٠
comment نظرات ()

 

مزاج سوداوی(سردوخشک):

 

*غذاها ونوشیدنیهایی که سردوخشک هستندبرای بیماریهای سودایی مناسب نیستندوبیماریهارا وخیم تر می کنند.

غذاها:

گوشت گاو وگوساله –ماهی همه نوع-سیرابی-پاچه-گوشت شتر مرغ-صدف-سوسیس –کالباس.

سبزیجات:

کلم-گل کلم-سیب زمینی-کوجه فرنگی-قاچ-نخود سبز-لوبیا سبز-بادمجان-لوبیا-کشنیز.

میوه ها:

میوه ترش-لیمو-آب لیمو-آلو-انار ترش-پرتغال-گریپفروت-توت فرنگی-تمشک

دانه ها وحبوبات:

ذرت(بلال)-ارزن-جو-نخود فرنگی-عدس.

لبنیات وروغنها:

شیر-ماست-کشک.

ادویه جات و چاشنیها:

آلو-تمر هندی-رب-آب آلبالو-آب غوره-لیمو عمانی.

نوشیدنیها و طعم دهنده ها:

آب میوه ترش-چای-قهوه-شیر-یخ-ترشی-سرکه-سس کوجه فرنگی.

   + فرزانه (ربابه)دریاباری ; ۱٠:٤٦ ‎ق.ظ ; ۱۳٩٠/۱۱/۳٠
comment نظرات ()

 

افراد سودایی مزاج در صورت عدم رعایت دستورات فوق علایم

بیماری ذیل را دارا میباشند :

افسردگی-بی خوابی-لخته شدن خون-اترو اسکروز-بواسیر-نفخ-

درد معده- یبوست-خشکی پوست-ترک پوست.

 

   + فرزانه (ربابه)دریاباری ; ۱٠:٤٤ ‎ق.ظ ; ۱۳٩٠/۱۱/۳٠
comment نظرات ()

 

گرم و خشک.از هوای تازه و خنک استفاده نمایند.در رژیم غذایی بیشتر از میوه ها و

سبزیجات استفاده  نمایند،مصرف مایعات زیاد، 6تا7ساعت خواب شبانه ،

فعالیتهای ورزشی در صبح یا شامگاه - هر 12 ساعت بینی خود را با 

روغن بادام شیرین چرب کنید . از هوا ومحیطهای روانی که موجب افزایش گرمی

و خشکی می شود پرهیز شود- از پر حرفی ،عصبانیت وهیجانات

خودداری کنند- از مصرف غذاهای گرم وخشک خصوصا در هوای گرم

 خودداری ننمایند.

   + فرزانه (ربابه)دریاباری ; ۱٠:٤۳ ‎ق.ظ ; ۱۳٩٠/۱۱/۳٠
comment نظرات ()

 

در هوای گرم خود راسرد ودر هوای سرد خود را گرم نگه دارند.

 مقادیر مساوی میوه جات-سبزی جات و گوشت وغذاهای دریایی

 استفاده کنند-پیاده روی ویا دویدن صبحگاهی حدود 15-30 دقیقه

 لازم است . 6-7 ساعت خواب شبانه داشته باشند-زودتر به

 رختخواب رفته و زود بیدار شوند-از غذاها با فیبر بالا استفاده کنند-

حجامت سالی 2تا 3بار برای این افراد بسیار مناسب است-

ازهواومحیط و فعالیتهایی که موجب افزایش گرما ورطوبت

 می شود پرهیز نمایند-ورزش زیاد برای آنها مفید نیست- نگرانی ،

 خشم وهیجان بیش از اندازه نداشته باشند.

   + فرزانه (ربابه)دریاباری ; ۱٠:٤۱ ‎ق.ظ ; ۱۳٩٠/۱۱/۳٠
comment نظرات ()

 

سعی کنند روزی دو وعده غذا میل کنند زیرا توانایی

گوارشی افراد بلغمی کم است و لازم است حدود 12 ساعت

 فاصله بین 2 وعده غذایی باشد و چنانچه احساس گرسنگی

 شد از میوه ها استفاده نمایند-غذاها باید سرشار از پروتئین و

 فیبر باشد مانند : تخم مرغ عسلی-گوشت گوسفند،جگر و در

فصل زمستان از غذاهای سرد پرهیز شود.از مصرف آب 1 ساعت

قبل از غذا و 2 ساعت بعد از غذا خودداری شود-ورزش و فعالیت

جسمی منظم داشته باشند پیاده روی 20 دقیقه ای بعد از شام.،8ساعت خواب مفید داشته باشند. قبل از طلوع افتاب از خواب بلند شوید.از هوای سرد،ازمحیط سرد وخواب بیش از اندازه پرهیز نمایند-

پوشیدن لباس گرم در زمستان توصیه میشود-از کم تحرکی خودداری شود

1روز در میان حمام گرم برای رفع بلغم توصیه میشود-خوابیدن

در طول روز ونزدیک غروب آفتاب هم از لحاظ شرعی مکروه وبسیار

 مضر است و سنگینی سر و التهاب سینوزها وکند شدن رفتارهای

 مغزی را موجب میشود

   + فرزانه (ربابه)دریاباری ; ۱٠:۳٩ ‎ق.ظ ; ۱۳٩٠/۱۱/۳٠
comment نظرات ()

 

از پوست خود در هوای خشک محافظت نمایندوپوست

خود را با روغن زیتون و کنجد چرب کنند.

حدود15 دقیقه پیاده روی بعد از شام مفید است،از مایعات

بخصوص آب هویج و سیب استفاده کنند-حمام کردن با آب

ولرم وماساژبدن با روغن سیاه دانه مناسب می باشد-

هر 12 ساعت بینی خود را با روغن بادام شیرین چرب نمایند-

ورزشهای خفیف مانند:پیاده روی و سفرهای کوتاه به منطق

 مرطوب و معتدل توصیه میشود-تنفس طبی را صبح ها و بعداز

 ظهرها انجام دهید.حدود ساعت 10شب به رختخواب روید-6-7

ساعت خواب شبانه مفید است-از هوا ومحیط سرد وخشک

خودداری کنند-از مصرف غذاهای یخ زده،انواع کنسروها خودداری

شود. از پرخوابی و کم خوابی پرهیز کنید.

   + فرزانه (ربابه)دریاباری ; ۱٠:۳٧ ‎ق.ظ ; ۱۳٩٠/۱۱/۳٠
comment نظرات ()

 

بهترین غذا آبگوشت با گوشت گوسفند است و بهترین روغن, روغن حیوانی است. روغن کنجد و زیتون هم بهترین روغن گیاهیست.

بهترین نان نانهای سبوس دار است مثل نان سنگک بهترین نوشابه سکنجبین است که ترکیب مقداری عسل سرکه و ... می باشد بیش از صد نوع چای هم اکنون در کشور ما موجود است که متناسب با مزاجها مصرف انواع آنها توصیه می شود مثل( چای کوهی, گل گاو زبان, سنبل الطیب, گزنه, زنجبیل, گل نسترن, پونه, بابونه, دارچین, آویشن, استخودوس,...) همراه کمی نبات بجای قند وشکر استفاده از خرما, ارده شیره انواع میوه ها کشمش, توت خشک, عسل بسیار بجاست.

بهترین ظرف که هم کمبودهای خون بدن را جبران کرده و هم موجب میکروب زدائی از غذا می شود ظرف سنگی و مسی می باشد

بهترین تنقلات آجیل های طبیعی هستند که به جهت طبع گرمشان بسیار مفید می باشند( مصرف آجیل ها جزء فرهنگ عمومی بوده است) غذاهای خورشی سنتی, غذاهای سرخ نشده، سبزی خوردن بویژه نعنا بجای سالادهای امروزی, لبنیات پرچرب و دست نخورده(شیر و لبنیات باید جوشانده شود) حبوبات بخصوص نخود( اگر خیس شده و آب آن بدور ریخته شود موجب نفخ نمی شود) سس دست ساز طبیعی(مخلوط تخم مرغ وسرکه) بطور تازه قابل استفاده است. کلیه غذاهای طبیعی بطور تازه استفاده شود از خوردن میوه در غیر فصل آن خودداری شود. ضمناً عمده میوه در محل جغرافیای رویش طبیعی آن مفیدتر است. پوست میوه ها بعنوان ماسک جهت نرمی و زیبایی پوست بسیار مفید است میو ها و سبزی جات هرچه بیشتر در معرض نور خورشید قرار بگیرند مفیدترند و فقط سنگ نمک و پودر آن, نمک سالم و قابل استفاده هستند استفاده از چوب مسواک بعد از خلال دندان بهترین مسواک و ضدعفونی کننده طبیعی و مالش دهنده لثه ها خواهند بود

   + فرزانه (ربابه)دریاباری ; ۱٠:٢٩ ‎ق.ظ ; ۱۳٩٠/۱۱/۳٠
comment نظرات ()

 

محققانی که در این زمینه تحقیق کرده‌ اند، معتقدند افراد گرم‌ مزاج به مصرف مواد غذایی سرد تمایل دارند و در صورت مصرف غذاهای گرم مثل شکلات، عسل و خرما دچار التهاب و گر گرفتگی می ‌شوند و همچنین افرادی که سرد مزاج هستند، با مصرف غذاهای سرد مثل ماست و ترشی دچار ناراحتی‌ هایی نظیر درد استخوان‌ ها یا ضعف و بی‌ حالی می ‌شوند.

بر این اساس است که توصیه می ‌شود افرادی که طبیعت گرم صفراوی یا دموی دارند، غذاهای سرد مصرف کنند تا گرمی آنان تعدیل شود و افرادی که طبع سرد بلغمی یا سوداوی دارند، غذاهای گرم مصرف کنند و یا با مخلوط غذاهای سرد و گرم، اثر سردی و گرمی خنثی شود.

 

سردی و گرمی که در طب جدید با عنوان غذاهای کم کالری و پُر کالری نام برده می ‌شود، واقعیت غیر قابل انکار است و به عقیده محققان، در صورت پیروی از الگوهای صحیح، افراد از مصرف مواد غذایی مختلف بهره ‌مند خواهند شد.

 هر فرد به صورت تجربی قادر است تا طبیعت خود را شناسایی کند تا بر این اساس، از ناهماهنگی بین مواد غذایی و عوارض حاصل از آن پیشگیری کند. همان طور که گفته شد، افرادی که طبیعت گرم دارند، تحمل گرما را ندارند و به مصرف مواد غذایی خنک و سرد تمایل دارند، زیرا این گونه مواد غذایی انرژی کمتری دارد اما افرادی که طبیعت سرد دارند، سرمایی هستند، آب و هوا و مواد غذایی گرم برای آنان مناسب ‌تر است و تمایل آنان به مصرف مواد غذایی گرم و پُر انرژی است. اساتید طب سنتی در خصوص علت بروز این پدیده در افراد، معتقد هستند مزاج افراد یا مادرزادی و یا اکتسابی است.

صفات مادرزادی مزاج انسان، حاصل ترکیب صفات کیفیتی مزاج والدین و تأثیر محیط در دوران رشد جنینی است. به معنای عام و کلی شامل محیط جغرافیایی و شرایط اقلیمی، تغذیه، میزان خواب و بیداری و فعالیت و استراحت مادر و رویدادهای روانی مادر و... است.

 با توجه به این که در فلسفه طب سنتی، گرمی و سردی کیفیت ‌های فاعله هستند، باید آن ها را در فرآیند توارث ژنی، صفات غالب بدانیم. بنابراین مزاج فرزند یک زوج که هر دو مزاج گرم دارند، حتماً گرم خواهد بود و تنها در صورتی مزاج فرزند آن ها سرد خواهد شد که مادر در دوران بارداری به شدت تحت تأثیر عوامل سردی ‌آور قرار داشته و به بیماری ‌های رحم یا مغز و کبد دچار شده باشد. البته ممکن است فردی که گرم مزاج مادرزادی بوده است، در دوران زندگی‌ اش تحت تأثیر شرایط زیستی و یا روحی و روانی و عارضه ‌های دیگر تغییر مزاج دهد و مزاج جدیدی را اکتساب کند.

از سوی دیگر طبق نظر حکمای طب سنتی ایران، بدن همه موجودات و انسان ها از چهار ماده اصلی ساخته شده است که عبارت هستند از: خاک، آب، هوا و آتش. که هر کدام از این ارکان دارای کیفیت خاص خود می ‌باشد.

 با بیان این که کیفیت خاک را سرد و خشک، آب، سرد و تر، هوا، گرم و تر و آتش را گرم و خشک در نظر بگیریم،  " اگر بدن انسان از مقادیر متناسب خاک، آب، هوا و آتش ترکیب شده باشد، مزاج معتدل به ‌وجود می ‌آید و اگر یکی بر دیگری برتری داشته باشد، مزاج‌ های چهار گانه اصلی که عبارت هستند از مزاج سوداوی، بلغمی، دموی و صفراوی، ایجاد می ‌شوند. "

 در شخص سوداوی، خشکی، در بلغمی، سردی و تری و در فرد دموی، گرمی و تری و نهایتاً در شخص صفراوی گرمی و خشکی غلبه دارد که این کیفیات یعنی سردی و گرمی و تری و خشکی موجب بروز علائمی در فرد می ‌شود."

 برخی افراد طبیعت سرد دارند و با خوردن مواد غذایی سرد مثل ماهی، سردی می‌ کنند که به عبارتی بدن ضعف می‌ کند و دچار سُستی مفاصل، کندی حرکت، خواب ‌آلودگی و یا کم‌ حوصلگی می ‌شود. "

بر اساس برخی از یافته ‌های علمی و تحقیقات متخصصان طب سنتی اساساً این مسئله که برخی از غذاها گرم و برخی از غذاها سرد هستند درست است و بهتر است افراد با تشخیص این که طبع سرد یا طبع گرم دارند، به رعایت اعتدال در مصرف مواد غذایی اهمیت بدهند.

همان ‌طور که گفته شد در طب ایرانی تئوری بنیادی داریم به نام اخلاط چهار گانه(صفراوی، دموی، بلغمی و سوداوی) که این اخلاط چهار گانه ترکیباتی مایع هستند.

بر اساس این تئوری غذایی که می ‌خوریم در کبد تغییر ماهیت داده و فعل و انفعالاتی روی آن صورت می ‌گیرد و به چهار شکل در می ‌آید:

ترکیبی قرمز متمایل به زرد به نام صفرا که به هضم غذا کمک می ‌کند و کارکرد مغزی را افزایش می ‌دهد.

ترکیب دیگر سرخ‌ رنگ است به نام دم یا خلط خون که اکسیژن و مواد غذایی را به بافت‌ ها و سلول ‌های بدن می ‌رساند.

ترکیب سوم که بلغم نام دارد، قرمز کم‌ رنگ است و وظیفه تسهیل کار مکانیکی و لغزش مفاصل روی هم و تشکیل بافت عصبی و سلول‌ های مغزی را دارد.

ترکیب چهارم قرمز و جگری رنگ است که سودا نام دارد و وظیفه طبیعی تحریک اشتها و تشکیل بافت استخوانی را دارد.

به این ترتیب هر ماده غذایی وقتی وارد بدن می ‌شود، بسته به مزاجش موجب تولید اخلاط چهار گانه می‌ شود و البته یکی را بیشتر تولید می ‌کند. افراد باید مشخص کنند که در کدام یک از مزاج‌ های چهار گانه صفراوی، دموی، بلغمی و سوداوی قرار می‌ گیرند و برای این کار لازم است تا بدانند که علائم هر یک از این مزاج‌ ها چیست و بیشتر علائم کدام یک از این مزاج‌ ها با آن ها تطابق دارد

   + فرزانه (ربابه)دریاباری ; ٢:۱٩ ‎ب.ظ ; ۱۳٩٠/۱۱/٢٦
comment نظرات ()