علایم مزاجهای چهارگانه و انتخاب غذا.حجامت.زالو درمانی.

اموزشی و بهداشتی و سلامتی

 

مواد غذایی نطفه ساز و تقویت تخمدان است
.

1- جوانه ی گندم ( هروز یک قاشق غذا وری +شیر گرم محلی) در صبحانه میل
شود

2-حتما هلیم با گوشت گوسفند در هفته سه روز مصرف شود .

3- به جای آب نوشیدنی ، مردان(عرق یونجه+عرق خارخاسک) مصرف کنند. زنان
(عرق یونجه+خارخاسک+رازیانه) مصرف کنند .

4- داخل چای حتما ( دارچین +زنجفیل+قولنجان) اضافه شود .

5-با غذا حتما سبزی نعناع و تره مصرف شود .

6-روزانه یک هویج خورده شود .

7-خوردن ترب و شلغم در طول درمان الزامی است .

8-حتما به عنوان یک میان وعده (نخود+لوبیا+باقالی) پخته شده و مصرف شود
.

9-سبزی کرفس و تخم کرفس بسیار موثر است .

10-(کنجد +عسل+شیره ی انگور) به عنوان صبحانه میل شود .

11-خردل حتما در خورشتها اضافه شود .

12-زیره باید به حد اعتدال مصرف شود .

13-مصرف گلاب باید به کمترین مقدار برسد .

14- خوردن سیر ، و پیاز ، برای افرادی که ناراحتی چشمی ندارند ، بسیار
موثر است .

15-مصرف مرغ خانگی منی را افزایش میدهد .

16- خوردن روزانه دو عدد کندر با دندان جلو بسیار موثر است .

17- حتما میخک را با شیر دم کرده مصرف کنید .

18-خوردن خاکشیر روزانه دو لیوان هرگز فراموش نشود .

19- هنگام طبخ غذا حتما از ادویه ی (فلفل +دارفلفل) استفاده شود .

20-دو مشت انجیر را به مدت سه الی چهار شبانه روز در آب بخیسانید ، تا
آب قوت انجیر را بگیرد . آب آن را صاف کرده با عسل و دارچین و زنجفیل قوام آورید .
تا به صورت شربت در آید . از این شربت در طول روز مصرف کنید .

21- فندوق ، پسته، بادام حتما به عنوان تنقلات مصرف شود .

22-همراه غذا زیتون خورده شود .

23- موادی را که اشاره میشود اگر زیاد مصرف شود نطفه ها را از بین
میبرد ( زیره  - رازیانه(برای مصرف مردان)- عدس- سنجد-ترشی- سرکه- میوه های ترش و
نارس-کافور – استفاده از عطرهای با بوی سرد )

24-چای با خرما مصرف شود .

25- در بعضی از موارد احتیاج به بادکش ، زالو ، یا حجامت نیزمیباشد .
که حتما باید اصولی و در زمان مشخصی انجام شود .

چون هیچ عاملی مانند استرس و عصبی شدن روند درمان
را به هم نمیزند . حتما از دم کرده ی ( گاوزبان+بادرنجبویه+ریشه ایرسا) به عنوان
چای مصرف شود .

 

   + فرزانه (ربابه)دریاباری ; ٧:۱٦ ‎ب.ظ ; ۱۳٩۱/۱٢/٢۱
comment نظرات ()

 

برفک دهان به صورت لکه های سفید مایل به کرم در دهان دیده میشود . در
محل برفک ها احساس درد میشود و گاهی نیز برای انسان ایجاد تب می کند .این ناراحتی
یک نوع عفونت قارچی است و ناشی از رشد یک نوع قارچ در دهان است .بعضی از عوامل نیز
میتواند به رشد این قارچ کمک کند . مانند : مرض قند ، خشکی دهان، کمی ترکیبات آهن
خون و کم خونی .

بالاخره کم شدن مقاومت بدن در برابر عوامل مختلف بیماری زا سبب استقرار
این قارچ روی زبان می شود .

درمان این برفک ها بسیار ساده است و چند نکته ی ریز میتواند این بیماری
را ریشه کن کند .

1- روزانه چند مرتبه دهان را با آب نمک رقیق شستشو دهید .

2- رب انار خانگی در دهان غرغره کنید ( معجزه میکند)

3- آب دم کرده ی عدس ، غرغره شود .

4-  آب دم کرده ی ( تخم گشنیز+فلوس+مریم گلی+سماق) غرغره شود .

5-برگ مورد + جفت بلوط را جوشانده ، روزی چند مرتبه دهان را شسنشو دهید
.

6-( نشاسته +طباشیر) آسیاب شود . روی زبان پاشیده شود .

7- اگر با دم کرده ی زاج نیز دهان شستشو داده شود موثر خواهد بود .

8- پودر (زاج+طباشیر+گل ارمنی+نشاسته) روی زبان پاشیده شود .

با توجه به نکات بالا و پرهیز از ادویجات تند و غذاهای گرم ، این بیماری
در اولین روز درمان میگردد.

   + فرزانه (ربابه)دریاباری ; ٧:۱٥ ‎ب.ظ ; ۱۳٩۱/۱٢/٢۱
comment نظرات ()

 

Adult Cold ادالت کلد (قرص سرماخوردگی) : آدالت‌کلد یا همان قرص
سرماخوردگی داروی بسیار پرمصرفی در فصل سرد است. بسیاری از مردم به محض این که
احساس سرماخوردگی می‌کنند این دارو را به منظور پیشگیری یا معالجه سریع مصرف
می‌کنند . هرچند این دارو علائم سرماخوردگی را تا حدی تسکین می‌دهد، اما هیچ تاثیری
در پیشگیری یا تسریع بهبود بیماری ندارد.

عوارض :

1- اسهال، کاهش اشتها، تهوع یا استفراغ، درد یا کرامپ معده و افزایش
غیرعادی تعریق از عوارض مصرف بیش از حد آدالت‌کلد است.

2-به دلیل وجود استامینوفن در این دارو باید در موارد عیب شدید کار کبد
با احتیاط مصرف شود.

3-در زیادی فشار خون یا استعداد ابتلای به احتباس ادرار با احتیاط
استفاده شود.

4- با مصرف مقادیر زیاد ممکن است عصبانیت، سرگیجه یا بیخوابی بروز
کند.

5- در افرادی که دچار بیماری‌هایی مانند دیابت، نارسایی کبدی، گلوکوم و
اختلالات تیروئیدی هستند این دارو باید با احتیاط فراوان و زیر نظر پزشک مصرف
شود.

6- بیماران مبتلا به پرفشاری خون و بیماری‌های قلبی بویژه بیماری‌های
عروق قلب و نارسایی قلبی و کسانی که دچار تنگی‌نفس شده‌اند باید با مشورت پزشک و با
احتیاط از این دارو استفاده کنند، زیرا این قرص دارای منقبض‌کننده‌های عروقی است و
با تنگ کردن عروق موجب تشدید بیماری‌های قلبی می‌شود.

7-این دارو به می‌تواند سبب خواب‌آلودگی شود، بنابراین توصیه می‌شود از
رانندگی و فعالیت‌هایی که نیاز به دقت زیاد دارد تا چند ساعت پس از مصرف دارو
خودداری کنید.

8- داروهای ضدافسردگی و کاهنده فشار خون با این دارو تداخل دارد
بنابراین هنگام استفاده از آدالت‌کلد، پزشک یا داروساز را باید از سایر داروهای
مورد استفاده مطلع کرد.

 

درمان گیاهی
سرماخوردگی و عفونت در یک روز

*اولین و مهمترین نکته در درمان این بیماری رفع یبوست است . چون تا وقتی
که یبوست برطرف نشود ، سموم بدن خارج نشده و تب پایین نمی آیید. متاسفانه بعضی از
آنتی بیوتیک ها بدن را خشک میکند و یبوست را بدتر میکند. به همین دلیل است فرد بعد
از درمان با آنتی بیوتیک ها ، با کوچکترین سرماخوردگی دوباره بیمار میشود .

 

*پرهیزهای غذایی (متاسفانه یک فرد بیمار نمی داند باید چه غذایی مصرف
نکند)  ( شیر – ماست- دوغ- ترشی- غذای روغنی-ماکارونی-آش رشته-آب سرد –
کره-خامه-شکلات-سس) ممنوع

*بلافاصله بعد از صرف غذا ( آب گرم(یک فنجان)+نمک(نصف قاشق
مرباخوری)+عرق نعناع(3قاشق غذاخوری)از بینی کشیده شود.

*غذا فقط سوپ باشد ( سبزی فراوان+هویج+عدس+چند عدد سیر+یک تکه گوشت)

*صبحانه دو لیوان شربت عسل(آب گرم+عسل) مصرف شود

*به جای میوه ( هویج+شلغم+سیب درختی) در 2 لیوان آب ، پخته شده مصرف شود

*دم کرده ی( زوفا+آویشن+پونه)    *دم کرده ی(
پونه+رازیانه+پرسیاوشان+بابونه)

*دم کرده ی(گاوزبان+بابونه+اسطوخودوس)  *دم کرده
ی(سیاهدانه+آویشن+اسطوخودوس+ اکالیپتوس)

*دم کرده ی(پنیرک+ختمی+زوفا+ ریشه شیرین بیان) * دم کرده
ی(عناب+انجیر+زوفا+بابونه)

*کامل ترین نسخه (دم کرده ی :
زوفا+پرسیاوشان+آویشن+پونه+بابونه+اسطوخودوس)

هریک از دم کردنی هایی که به آنها اشاره شد ، در کمترین مدت ، بدترین
عفونتها ، سرماخوردگیها و سینوزیتها را درمان میکند .

                
درمان خانگی سرفه های خشک

*دم کرده ی ( بارهنگ+نشاسته+شکرتیغال+عناب+سپستان)

*دم کرده ی(ختمی+پنیرک+عناب+انجیر) *دم کرده ی(نشاسته+صمغ عربی+گل
بنفشه+بارهنگ)

*دم کرده ی(کتیرا+ به دانه+بالنگو+عناب) *دم کرده ی(شیرین بیان+تخم
مرو+عناب+ختمی)

*کاملترین نسخه (دم کرده ی: بنفشه+نشاسته+کتیرا+صمغ عربی+به دانه+شیرین
بیان+بارهنگ+انجیر)

   + فرزانه (ربابه)دریاباری ; ٧:۱۳ ‎ب.ظ ; ۱۳٩۱/۱٢/٢۱
comment نظرات ()

 

در طب سنتی برای هر عضوی از بدن ، مزاجی در نظر گرفته شده است . بعضی
از اعضای بدن گرم هستند و بعضی ها سرد میباشند . و دادن دارو باید با توجه به مزاج
تمام بدن باشد . ( اولین مرحله ی درمان رفع یبوست است )

اندام های گرم

قلب شریان ورید- خون
کبد گوشت

اندام های سرد

استخوان- مو غضروف- وتر- رباط(زرد پی)
عصب چربی نخاع
مغز

با توجه به جدول بالا ، درمی یابیم که استخوان ، غضروف ، رباط(زردپی)
دارای طبع سرد هستند . پس هر چیزی که سردی این اعضا را بیشتر کند . این اندام ها را
بیشتر دچار مشکل میکند . پس خوردن لبنیات اگر با توجه به مزاج بیمار نباشد . درد
مفصل را بیشتر میکند . پس برای درمان درد مفاصل نباید به همه ی مردم استفاده از
لبنیات را توصیه کرد .

در جدول زیر به لیست مواد غذای اشاره شده است که دارای طبع سرد هستند
. افرادی که دارای بیمارهای سرد هستند ، باید کمترین میزان از این مواد استفاده
کنند .

بیماری های سرد : (هیچ چیزی مانند عمل سزارین بدن را
سرد نمی کند -درد مفاصل-بواسیر-یبوست-سینوزیت-التهاب و بزرگ شدن لوزه ها  - افسردگی
  وسواس فکری-پر خوابی- ریزش موی شدید کم رشدی مو-
یبوست- نفخ شدید-باد شکم
ورم معده و ترش کردن- صرع(تشنج)- ام اس-
افراد دیر آموز- فراموشکاری- شب ادراری-تاخیر در پریود-ترشحات زنانه )

 

غذا ها و نوشیدنی های که سرد و خشک
هستند

غذاها

گوشت گاو
سیرابی-پاچه-سوسیس-کالباس

سبزیجات

سیب
زمینی-گوجه فرنگی-لوبیا سبز
بادمجان-ریواس-گشنیز

میوه
ها

لیمو-انار
ترش-پرتقال-گریپ فروت-سنجد-توت فرنگی-تمشک -زالزالک-زغال اخته-شاتوت-ازگیل-به
ترش

دانه ها و
حبوبات

ذرت-ارزن-جو-عدس-
باقالی

لبنیات و روغن
ها

کشک- پنیر کهنه- شیر ترش
سفید

ادویه جات و چاشنی
ها

تمر هندی- رب گوجه فرنگی-
آب لیمو- آب غوره- لیمو عمانی- تخم گشنیز- زرشک- سماق

نوشیدنی ها و طعم
دهندها

آب میوه ترش- شیر ترش- یخ
ترشی- سرکه- سس گوجه-
آبلیمو

غذا ها و نوشیدنی های که سرد و تر هستند :  آب- ماهی – ماست –
دوغ – خورشت آلو- اسفناج - آبدو خیار- سفیده ی تخم مرغ- سالاد کاهو-  هندوانه-
کیوی- آلو- پرتقال- نشاسته- شیر -پنیر تازه- کشک - روغن هسته ی انگور -  سس گوجه
فرنگی- ماء الشعیر- شربت زرشک- شربت آلو 

   + فرزانه (ربابه)دریاباری ; ٧:۱۱ ‎ب.ظ ; ۱۳٩۱/۱٢/٢۱
comment نظرات ()

 

گاهی برگشت محتویات معده به درون مری، حتی در افراد سالم هم وضعیت غیر معمولی نیست و حدود ۳۵-۲۵ درصد افراد سوزش ناشی از این برگشت را در طول عمر خود تجربه نموده‌اند که بعضا با سوزش قلب اشتباه می‌شود. اصطلاح ترش کردن و یا سوزش سر دل را به کرات شنیده‌اید که از علائم اصلی ریفلاکس یا گاستروازوفاژی می‌باشد که در مراحل حادتر با التهاب حلق، گرفتگی مری، گرفتگی صداوآسم، و در صورت استمرار با التهاب، زخم و خراش و تنگی مری همراه است.

عواملی مانند بلع مواد تیز و اسیدی، التهاب‌های ویروسی، شل شدن دریچه تحتانی مری، افزایش فشار شکمی ( در مواردی همچون چاقی و بیماری انسدادی روده و.. ) و نیز استعمال دخانیات، تاخیر در تخلیه معده، استفراغ‌های مکرر، الکل، و مصرف طولانی مدت یا دوز بالای آسپرین و داروهای ضد التهابی امکان ابتلا به ریفلاکس را زیاد می‌کند.

تنظیم برنامه غذایی:

هدف از برنامه غذایی در این بیماران پیشگیری از درد و تحریک مخاط معده، پیشگیری از برگشت محتویات معده و کاهش ترشح اسید معده است.

به این منظور در وحله اول جهت افزایش توانایی اسفنگتر تحتانی مری، باید از میزان چربی رژیم غذایی بکاهیم. غذاهای چرب و شیرین مانند شله زرد در تشدید علایم موثر است. پرهیز از مصرف الکل، قرص نعنا و برگ نعنا و پونه، و همچنین محرک‌هایی مانند چای و قهوه پررنگ و شکلات نیز توصیه می‌گردد.

برای کاهش سوزش مری علاوه بر اجتناب از غذاهای چربی مانند شیرینی‌های خامه‌ ای، باید از مواد اسیدی مانند آب مرکبات، گوجه فرنگی وحتی در مواردی ماست ترش نیز پرهیز شود. غذاهای پرادویه خصوصا فلفل و نوشابه‌های گازدار حالت سوزش را تشدید می‌کند، هر چند که نقش ادویه در بیماری‌های گوارشی به طور کامل شناخته نشده است.  همانطور که گفته شد چاقی یکی از علل بروز این بیماری است. حال با وجود اینکه ارتباط رسیدن به وزن ایده آل با کاهش امکان برگشت اسید ثابت نشده است اما کاهش وزن برای این بیماران مفید واقع می‌شود.

غذا باید در حجم کم و دفعات زیاد مصرف شود. در عین حال گنجاندن مقدار مناسبی از فیبر در برنامه غذایی برای جلوگیری از یبوست ضروری است. خوردن به موقع وعده‌های غذایی بخصوص صبحانه بسیار حائز اهمیت است زیرا معده نباید طولانی مدت خالی بماند.

از دیگر عوامل موثر در تشدید علائم، رقت غذا و حجم مایعات مصرفی است. به این ترتیب همیشه بر مصرف مایعات در حجم کم تاکید می‌گردد و خصوصا باید از نوشیدن مایعات همراه با غذا پرهیز کرد. استفاده از آدامس هم به دلیل وارد کردن هوای اضافی به داخل معده مناسب نیست.

پرهیز از کشیدن سیگار خصوصا بعد از غذا، از ترشح اضافی اسید، کاهش فشار دریچه تحتانی مری و افزایش ریفلاکس جلوگیری می‌کند. ضمنا سیگاراز تاثیر داروهای آنتی اسید می‌کاهد.

در موارد حاد، غذاهای زبر و یا حجیم مانند تکه‌های چیپس و ذرت بو داده و بیسکویت‌های پر سبوس ممکن است باعث انسداد یا حتی سوراخ شدن آن گردد.

عوامل فیزیکی :

کلا توصیه میشود جهت کاهش تعدد و حجم ریفلاکس تا ۲ ساعت بعد از غذا از خم و راست شدن و حرکت‌های تند خودداری شود. همچنین فاصله بین صرف غذا تا رفتن به بستر حداقل ۳-۲ ساعت باشد. بهتر است در زمان خواب جهت، جلوگیری از برگشت اسید معده به داخل مری، سر تختخواب در ارتفاع ۲۵ -۱۰ سانتیمتر بالاتر قرار گیرد در این رابطه باید گفت که بلند کردن بالش خیلی موثر نیست. هر گونه فشار فیزیکی به معده و ناحیه شکم و قفسه سینه هم با برگشت محتویات معده به داخل مری همراه است. پس بهتر است افراد، از پوشیدن لباس‌های تنگ و چسبان خودداری نمایند.

ملاحظات تغذیه‌ای:

با توجه به پرهیز از مرکبات و گوجه فرنگی که از منابع خوب ویتامین «ث» هستند تعیین وضعیت منابع آن در بدن ضروری است. بعلاوه از جمله درمان‌های دارویی مصرف آنتی اسیدهاست که بر میزان جذب آهن و کلسیم اثر گذار است و به این ترتیب لازم است نیاز به این مکمل‌ها هم مشخص شود.

درمان‌های پزشکی:
اولین درمان با داروهای کاهنده ترشح اسید در معده (آنتی اسیدها) همراه است. بی کربنات کلسیم از جمله آنتی اسیدهای مصرفی است که ۳-۱ ساعت پس از غذا خورده می‌شود و باید با مکمل آهن فاصله داشته باشد تا مانع جذب آن نشود. داروهای دیگری از جمله متوکلوپرامید و داروهای افزایش دهنده سرعت تخلیه معده هم تجویز می‌شود. در نهایت در صورت عدم نتیجه‌ گیری از درمان‌های غذایی و دارویی، از روش جراحی استفاده میگردد.

   + فرزانه (ربابه)دریاباری ; ٧:۱٠ ‎ب.ظ ; ۱۳٩۱/۱٢/٢۱
comment نظرات ()

 

تشخیص سلامت از روی زبان

 

ساده‌ ترین و آسان‌ ترین راه تشخیص سلامت بدن، نگاه کردن به زبان است و پزشکان چینی از این راه به شناسایی بیماری می‌پردازند. پزشکان باستان نیز با نگاه کردن به زبان افراد، پی به بیماری آنها می‌بردند. زبان شامل آب، الکترولیت‌ها، ماده مخاطی و آنزیم‌هاست و از آنجایی که بخش بسیار حساس بدن می‌باشد، با هر تغییر کوچک فیزیکی، به سرعت ظاهرش تغییر می‌کند. در میان پزشکان چینی، زبان مثل یک نقشه برای شناسایی مشکلات مربوط به تمام اجزای درونی بدن است. زبان نیز همانند صورت به پنج عنصر تقسیم می‌شود که این عناصر مطابق با بخش‌های داخلی بدن هستند.

روبه‌روی آیینه بایستید و به زبان خود نگاه کنید. نوک زبان مربوط به محدوده عنصر آتش است. درست بعد از نوک زبان محدوده عنصر فلز شروع می‌شود. قسمت انتهای زبان نیز محدوده عنصر آب است. کناره‌های زبان عنصر چوب و قسمت میانی زبان عنصر خاک می‌باشد. سوالی که پیش می‌آید این است که چگونه باید جای این عناصر را روی زبان مشخص کرد و از طریق آنها پی به همه این موارد برد؟
نشانه‌ها و علائم
زبان در حالت طبیعی باید صورتی رنگ و عضلانی باشد و هیچ آسیبی از جانب دندان‌ها به آن وارد نشود. یک لایه نازک مواد بزاقی همواره سطح زبان را می‌پوشاند. وقتی که رنگ و شکل این ماده بزاقی تغییر کند، نشان می‌دهد که فرد بیمار است.
رنگ زبان
وقتی زبان تیره‌تر می‌شود و از صورتی کمرنگ به قرمز مایل به بنفش، تغییر رنگ دهد، نشان‌دهنده بالا رفتن دمای بدن است. داشتن تب، به معنی التهاب، عفونت و بیش فعالی یکی از ارگان‌های بدن می‌باشد. وقتی که رنگ زبان روشن‌تر می‌شود و از صورتی به سمت سفید می‌رود، نشان می‌دهد که یا سرما خورده‌اید یا کم‌خونی دارید و یا سطح انرژی بدن‌تان کاهش چشمگیری یافته است.
بسیاری از افراد عملکرد سیستم دفاعی بدن‌شان بسیار ضعیف است و این مسأله در نهایت موجب سندرم خستگی مزمن یا شیمی درمانی در آنها می‌شود. بیشتر این افراد زبان‌شان بسیار کمرنگ است که نشان می‌دهد سطح انرژی بدنشان بسیار پایین می‌باشد.
مواد بزاقی پوشاننده سطح زبان
غلظت زیاد مواد بزاقی و رنگی شدن آنها و حتی نبود ماده بزاقی روی سطح زبان، نشان‌دهنده برخی مشکلات است. وقتی که مواد بزاقی زبان غلیظ‌تر می‌شود، علامتی است از عدم تعادل در سیستم گوارش بدن و وقتی این مواد غلیظ دلمه‌ای می‌شوند، نشان می‌دهند که سیستم دفاعی بدن بسیار ضعیف شده است.
اگر این مواد به رنگ زرد باشند، احتمال عفونت یا التهاب در قسمتی از بدن وجود دارد. کاهش بیش از حد این ماده بزاقی، معمولا حاکی از ضعیف شدن یکی از ارگان‌های اصلی بدن می‌باشد.
۱- نوک زبان: نوک زبان محدوده عنصر آتش است و با عملکرد قلب مطابقت دارد. این بخش از زبان سلامت فیزیکی و روحی قلب را نمایش می‌دهد. در پزشکی چینی گفته می‌شود که روح در قلب مسکن دارد. استرس و نگرانی موجب به وجود آمدن نقطه‌های قرمز رنگ روی نوک زبان می‌شود. افزایش دمای بدن، نشان‌دهنده سرعت زیاد عملکرد قلب است که منجر به استرس و هیجان زیاد می‌گردد.
۲- کناره‌های زبان: کناره‌های زبان محدوده عنصر چوب هستند. اگر در اثر تماس دندان‌ها با کناره‌های زبان فرم دندان‌ها روی این قسمت‌ها ایجاد شود، به این معناست کهکبد  خوب کار نمی‌کند. در این‌گونه مواقع ممکن است در کناره‌های زبان نقاط سبز – آبی یا بنفش کوچکی مشاهده بشود که این نقاط ریز رنگی نشان‌دهنده وجود یک بیماری جدی هستند. نقاط بنفش در ناحیه عنصر چوب اغلب نشان می‌دهند که فرد از انرژی بسیار پایین، ناراحتی و درد، باد کردگی پایین دنده‌ها و نفخ شکم رنج می‌برد. این افراد حتما باید به متخصص کبد مراجعه کنند؛ زیرا در بسیاری مواقع این علائم نشان‌دهنده سرطان کبد و یا از کار افتادگی ۷۰ درصد کبد می‌باشند.
۳- ناحیه بعد از نوک زبان: این ناحیه مربوط به عنصر فلز است و عملکرد دستگاه تنفسی و سیستم ایمنی بدن را نشان می‌دهد. وقتی که رنگ این قسمت مایل به قرمز می‌شود و یا نقاط قرمز ریز روی این قسمت به وجود می‌آید، به این معنی است که عفونت دستگاه تنفسی در راه است و قسمتی از بدن حتما عفونت دارد. زردی و رنگ پریدگی این بخش از زبان نشان‌دهنده ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن می‌باشد. در عفونت‌‌های قارچی ریه‌ها، ممکن است ماده بزاقی قهوه‌ای مایل به سیاه سطح این قسمت را بپوشاند. این علامت در بیشتر افرادی که مبتلا به زخم ریه هستند، مشاهده می‌شود.
۴- بخش مرکزی زبان: این بخش از زبان مربوط به عنصر خاک است و عملکرد شکم، طحال و پانکراس را نشان می‌دهد. مشکلات مربوط به سیستم گوارشی بیشتر در این قسمت از زبان دیده می‌شود. برگشت اسید معده و مری که موجب ناراحتی فرد و بیداری در طول شب می‌شود، ممکن است با قرمز شدن این ناحیه و زرد شدن ماده بزاقی مرکز زبان همراه باشد. تغییرات بسیار کوچک در این ناحیه، نشان‌دهنده مشکلات گوارشی است. این بخش از زبان خود را در آیینه به دقت نگاه کرده و در صورت مشاهده این علائم حتما به متخصص مربوطه مراجعه کنید.
۵- انتهای زبان: ناحیه انتهایی زبان مربوط به عنصر آب بوده و عملکرد بسیاری از ارگان‌های بدن را نشان می‌دهد که مهم‌ترین آنها کلیه‌ها و مثانه است و شامل سیستم هورمونی و غدد جنسی نیز می‌شود. دو برآمدگی کوچک در انتهای زبان برای تشخیص طعم غذاهاست. غلظت و زردی مایع بزاقی این قسمت از زبان در زنان، نشان‌دهنده عفونت مثانه است. به این افراد توصیه می‌شود روزانه ۱۲-۸ لیوان آب بنوشند، ۵۰۰۰ میلی‌گرم ویتامین C مصرف کنند و آبمیوه قره‌قاط بخورند. این رژیم به جلوگیری از عفونت مثانه کمک می‌کند.

   + فرزانه (ربابه)دریاباری ; ٧:٠۸ ‎ب.ظ ; ۱۳٩۱/۱٢/٢۱
comment نظرات ()

 

رنگ زبان شما وضعیت سلامتی تان را مشخص می
کند

نسخه هایی براساس طب سنتی
چینی



اگر احساس کسالت یا بیماری می کنید، به خودتان در آینه
نگاهی بیندازید و زبان تان را بیرون بیاورید. شما می توانید از روی حالت ظاهری زبان
خود به تصویری دقیق از وضع سلامت خود پی ببرید. رنگ، بافت و رطوبت زبان از نشانه
های آنچه در درون بدن شما اتفاق می افتد حکایت می کند. در بسیاری از معالجات تکمیلی
از جمله طب سنتی چینی و طبیعی درمانی (درمان با روش های طبیعی) از زبان برای تشخیص
بیماری کمک گرفته می شود. رگ ها خون مورد نیاز زبان را تامین می کنند و به سبب
جریان مداوم بزاق، زبان به طور مداوم تمیز می شود و باکتری ها دیگر فرصت شکل گیری
در محیط دهان را پیدا نمی کنند. یک متخصص طب گیاهی چینی عقیده دارد زبان به طور
دقیقی وضعیت سلامت فرد را منعکس می کند. به گفته وی در طب چینی زبان مثل یک نقشه
عمل می کند و قسمت های مشخصی از آن به اندام های خاصی از بدن مربوط هستند. اما
استفاده از زبان تنها به این منظور محدود نمی شود و بسیاری از پزشکان برای پی بردن
به انواع مختلف بیماری ها از زبان کمک می گیرند. اگر بافت یا رنگ زبان تغییر کند
متخصص طب گیاهی چینی یا دکتر علفی (که با روش های طبیعی درمان می کند) از طریق زبان
به کمبودهای ویتامین در بدن، ضعف گردش خون در بدن، کلسترول بالا، انواع آلرژی و
مشکلات گوارشی گمان می برد. در ادامه می خوانید که زبان شما در مورد وضعیت سلامتی
تان چه می گوید.
    رنگ: بی رنگ
    به عقیده دکتر گیاهی: اگر زبان یا غشای
مخاطی، لایه های سلولی که قسمت هایی از بدن مثل دهان و بینی را از خشک شدن محافظت
می کنند، رنگ پریده به نظر برسند یعنی خون بدن شما کمبود هموگلوبین دارد. هموگلوبین
پروتئینی است که در گلبول های قرمز خون وجود دارد و نقش آن حمل اکسیژن و دی
اکسیدکربن در خون است. این عارضه معمولامنجر به خستگی و بی حالی می شود. برای جبران
آن می توانید یک برنامه غذایی منظم سرشار از آهن که در گوشت لُخم و جگر یافت می
شود، ترتیب دهید. به عقیده متخصص طب سنتی چینی، در طب سنتی چینی به معنای داشتن
زبان سرد است و شما به احتمال زیاد دچار کمبود انرژی و احساس خستگی هستید. زبان
سفیدرنگ عنصر آهن است و در طب سنتی چینی اشاره به ریه ها و روده بزرگ دارد. زبان
رنگ پریده گواه وجود مشکلاتی در این دو عضو را می دهد. می توان با خوردن جوشانده
های گیاهی مثل سیر، زنجبیل و دارچین آنها را مداوا کرد.
    رنگ: قرمز
روشن
    به عقیده دکتر گیاهی، زبان متورم سرخ رنگ نشان دهنده کمبود یکسری مواد
مغذی خاص در بدن است، به ویژه آهن و ویتامین B. آهن که در گوشت قرمز، پسته و بادام
و زردآلو یافت می شود برای شکل گیری سلول های قرمز خونی حیاتی و برای تامین انرژی و
تداوم حیات ضروری است. ویتامینB نیز برای متابولیزم انرژی، رشد سلولی و عملکرد درست
سیستم عصبی لازم می نماید. گوشت لخم، صدف، آجیل و زردآلوی خشک شده سرشار از ویتامین
B هستند. به عقیده متخصص طب گیاهی چینی، در طب چینی زبان سرخ نشان دهنده حرارت است.
رنگ زبان ممکن است در نواحی مختلف آن بسته به اندام های مختلف بدن تیره تر به نظر
برسد. مثلاریشه زبان نمایانگر حرارت اضافی در روده هاست. با خوردن غذاهای خنک کننده
مثل خیار، هندوانه و چای سبز می توانید این دما را متعادل کنید.
    رنگ:
ارغوانی
    به عقیده دکتر گیاهی، شما از کلسترول بالارنج می برید که می تواند
منجر به مشکلات قلبی شود. زبان ارغوانی می تواند نشانه برونشیت مزمن نیز باشد که
باعث کاهش کارآیی امواج هوا در رساندن اکسیژن به جریان خون می شود. اگر زبان شما
همچنان ارغوانی بود حتما به پزشک مراجعه کنید. به عقیده متخصص طب گیاهی چینی، لکه
های روی زبان منعکس کننده آلرژی هایی مثل آسم و اگزما هستند. به عنوان متخصص طب
گیاهی چینی برای مداوای آسم ترکیب شیرین بیان و گیاه ژنگو و برای اگزما ترکیب سیر و
شبدر قرمز را تجویز می کند.
    لایه روی زبان: پوشش سفید
 وجود یک لایه نازک روی زبان امری کاملاطبیعی و نشانه سلامت است. اما اگر این
لایه سنگین و سفیدرنگ باشد، می تواند نشانه کاندیدیازیس، نوعی بیماری قارچی در دهان
و دیگر مناطق مرطوب پوست شود. این بیماری با مصرف بیش از اندازه دهانشویه های
شیمیایی یا خوردن آنتی بیوتیک فراوان ایجاد می شود. این بیماری قارچی به پرز زبان
یا همان جوانه های چشایی آسیب می زند و باعث بوی بد دهان می شود. برای تمیز کردن
زبان روزی دو بار از دهانشویه های طبیعی استفاده کنید. دو حبه سیر را با سرکه سیب
مخلوط کنید، سپس با یک قاشق چایخوری مریم گلی و یک قاشق غذاخوری عسل حل شده در یک
لیوان آب جوش ترکیب کنید. این ترکیب را در فریزر نگهداری کرده و در عرض سه روز مصرف
کنید. به عقیده متخصص طب گیاهی چینی، این پوشش سفید روی زبان شما نشان دهنده وضعیت
سیستم گوارشی شماست. اگر لایه سفیدرنگ روی زبان شما خیلی مختصر باشد یعنی در کار
آنزیم های معده که باعث تجزیه مواد غذایی در سیستم گوارشی می شوند خللی ایجاد شده.
لایه سفیدرنگ روی زبان در بهترین حالت باید نازک و سفید باشد.

   + فرزانه (ربابه)دریاباری ; ٧:٠٧ ‎ب.ظ ; ۱۳٩۱/۱٢/٢۱
comment نظرات ()

 

به زبان خود از زوایای زیر نگاه کنید و کلیدها و
ابزار تشخیص بیماری ها را مشاهده کنید:

 

 

الف) بدنه
زبان:

رنگ زبان (
سفید/زرد/قرمز/کمرنگ/....)

سایز/شکل ( پهن/باریک/نوک
تیز/نازک/کلفت/ورم کرده/...)

بافت  ( شل/سفت/سخت/ کج/ترک
دار/...)

رطوبت ( نمدار/آبکی/ آبچک/
خشک/...)

لرزش و تحرک ( ثابت/ لرزان/موجی
شکل/...)

این عوامل کلید بیماری های مزمن وطولانی
مدت است

ب) پوشش
زبان:

رنگ پوشش (
سفید/زرد/قرمز/آبی/سیاه/سبز/...)

کلفتی پوشش (
نازک/کلفت/..)

رطوبت ( نمدار/آبکی/ آبچک/
خشک/...)

میزان توزیع و گستردگی پوشش ( یکجا/همه
جا/ لکه لکه/..)

این عوامل نشاندهنده بیماری های فعلی
درگیر با انسان و میزان شدت آنها است

ج) مزه
زبان:

بی
مزه/شیرین/شور/تلخ

این عوامل نشاندهنده کارکرد کبد
،صفرا،طحال، معده هستند

نگاهی به زبان و
تشخیص بیماری های داخلی از دید طب چینی

 

 

 

 

بر اساس طب چینی هر قسمت از زبان نماینده
قسمتی از اعضاء قلب، کبد،ریه،کلیه و طحال و سیستم های درونی آن
است.

در نقشه فوق که از یک سایت خارجی گرفته
شده است که خیلی جالب ترسیم شده است ،  و می توان موارد زیر را استخراج
نمود:

 


1- تمامی نقشه فوق شکل یک سطح از زبان
است که فرد آن را در آینه میبیند.

2- نقشه اعضاء و جوارح بدن را در آن
پیاده کرده است.

·          ششها ،right
and left lungs

·          قلب ، heart

·          کبد ، liver

·          طحال، spleen

·          معده ، stomach

·          لوزالمعده ، pancreas

·          روده های کوچک و بزرگ ، intestines

·          کلیه ها ، kidney

·          راست روده و مقعد ،rectum

·          یک قسمت دیگر هم در زیر زبان
قراردارد که مربوط به کیفیت خون در گردش است که نشان داده نشده
است.

3-     
این تقسیم بندی تقریباً حالت چیدمان اندام انسان را دارد.
یعنی همان موقعیتی را نشان میدهد که در بدن ما جایگاه
دارد.

4-     
یک فضاهای خالی نیز دیده میشود که مرز تفکیکی اجزاء است این
مرز در حقیقت نقطه تداخل اجزا است که در هم ادغام شده
است.

5-     
در فضاهای خالی اجزایی دیگر نیز وجود دارند که در شماره های
بعدی توضیح داده می شوند.

6-     
اگر توجه شود در اجزایی که حرارت زا هستند در جلو زبان و
اجزایی که تحلیل پذیر بوده و یا منبع رطوبت هستند در انتهای زبان
قراردارند.

7-     
اگر توجه شوند سطح روی زبان نشاندهنده تمامی حالات اعضاء فوق
هستند.

حال اگر بحث شماره یک را خوانده باشیم و
به آن کلیدهای تشخیص بیماری را در هر موقعیتی از زبان توجه کنیم میتوان به حالت و
چگونگی آن جزء پی برد

 

 

نگاهی به زبان و
تشخیص بیماری های داخلی از دید طب چینی

 

چگونه
زبان بیمار را مورد بررسی قراردهیم:

برای اینکه بتوانیم بیماری فرد را تشخیص
دهیم لازم است که زبان او را مورد بررسی وبازبینی قرار دهیم . اما این بررسی باید
با در نظر گرفتن شرایط ذیل باشد تا ما در تشخیص مرض دچار اشتباه
نکند:

1)     اگر ممکن است مشاهده در نور روز باشد. نور
ضعیف یا نوری که از یک منبع رنگی متصاعد میگردد در تشخیصمان اشکال وارد
میکند.

2)    غذایی
که فرد قبل از بررسی زبان خورده است تاثیر گذار است. غذای گرم یا سرد ممکن است
زبانرا  قرمزتراز آنچه است ، نشان دهد. بعضی غذاهها برپوشش و سطح زبان تاثیر
گذارند. مثل ترشی و یا خربزه.

3)     اگر پوشش زبان زرد رنگ است ، توجه به
اعتیاد فرد از لحاظ سیگار یا الکل نماییم.

4)    از شخص
بپرسید آیا با زبانش هم کلنجار می رود ، چون بعضی عادت زبان خود رابه دندانها یا
کناره های دهان دائماً بمالند و این موجب خراش یا تغییر فرم یا رنگ
میگردد.

5)    از بیمار بخواهید دهان خود را کاملاً
بازنموده و زبان رابطور کشیده بیرون آورده و بسمت پایین خم نماید بطوریکه بتوان تا
انتها وریشه زبان را دید.

6)     از
کشیدن زبان ویا بیرون نگه  داشتن آن برای مدت طولانی بپرهیزید که موجب قرمز شدن و
یا خشک شدن رطوبت آن میگردد.

7)     اول به پوشش زبان توجه کنید ، این توجه از
ابتدا یا نوک شروع گردد و تا انتهای زبان ادامه
یابد.

8)     سپس به
بدنه زبان توجه کنید ، این توجه از ابتدا یا نوک شروع گردد و تا انتهای زبان ادامه
یابد.

9)    اگر پوشش خیلی زمخت و کلفت بود بطوریکه در
بازدید بدنه زبان دچار مشکل شدید، سعی کنید بوسیله خراش دادن با رعایت کلیه جوانب ،
پوشش را پاک کنید.این خراش موجب قرمزی زبان
نگردد.

 

نگاهی به زبان و
تشخیص بیماری های داخلی از دید طب چینی

 

حال بایستی بدانیم که زبان طبیعی از چه ویژگی هایی برخوردار است

نشانه های یک زبان
نرمال از شش زاویه دید:

1-
درخشندگی(Shin):

یک زبان طبیعی می بایست زبان سرزنده
بهمراه رنگی پرجلوه وفروزنده باشد.

2- شکل و
وضعیت(Shape & Bearing):

یک زبان طبیعی نبایستی متورم یا قرمز
سفیدک زده باشد. از لحاظ وضعیت ظاهری نبایستی ترک داریا سوراخ ویا برروی آن برآمدگی
هایی همچون کلوخه وشکل میوه توتن فرنگی باشد.

3- رنگ بدنه
زبان(Color of Body):

زبان تیری است که از تفنگ قلب شلیک شده
است لذا نشاندهنده کیفیت خون در جریان است( کم خونی،غلظت خون،بیماریهای خونیو ..).
زبان بایستی دارای رنگ قرمز کمرنگ و تازه باشد شبیه گوشت تازه و
سالم.

4-
پوشش(Coat):

پوششی که بر روی زبان ایجاد میگردد
نمایانگر چگونگی کارکرد جهاز هاضمه ومعده است. زبان نرمال بایستی دارای پوششی نازک
و متمایل به سفیدی باشد که هرچه به انتها و ریشه زبان میرویم ضخامت این پوشش بیشتر
است. البته این پوشش به حدی  نیست که بر رنگ زبان غلبه کرده باشد. البته زبان بی
پوشش و کاملاً صیقلی زبانی طبیعی نیست اما فرد دارنده آن معده ای سالم تر از معده
فرد با پوشش سفید و زمخت دارد.

5-
رطوبت(Moisture):

سرچشمه رطوبت موجود در زبان معده است و
نشاندهنده بلغم معده است.اگرچه کارکرد طحال را هم نشان میدهد. رطوبت زبان نرمال
نبایستی بحدی باشد که موجب کف کردگی، ایجاد حباب در دهان، ایجاد یک شیار کف در دهان
بهنگام نشان دادن آن و یا موجب آب ریزی از دهان به روی بالش گردد. و از طرفی نبایست
در دهان احساس خشکی وخفگی گردد و احساس عطش
نماییم.

6- رگهای زیر
زبان(Vessels):

دو رگ زیر زبان وجود دارد که چگونگی گردش
خون در یدن را نشان میدهد. این دو رگ بایستی نرم و کشیده و برنگ سیاه متمایل به آبی
باشد. اطراف و انتهای آن بایست قرمز کمرنگ و شبیه سطح زبان
باشد.

 

راستی تابحال با یک
زبان طبیعی نرمال برخورد کرده اید؟

به زبان یک نوزاد
چند ماهه شیرخوار و یا یک کودک سالم نگاه کنید.

 

بررسی زبان از زاویه میزان رطوبت آن

 

رطوبت در زبان طیفی از عدم رطوبت یا خشکی
تا حد آبکی وجود دارد:


رطوبت در دهان نشاندهنده میزان حرارت
غریزی بدن است . در حالت کلی میزان رطوبت موجود در دهان رابطه عکس با حرارت موجود
بدن دارد.

رطوبت موجود روی
زبان به سه قسمت تقسیم میگردد:

 

 

1-      زبان خشک

 

زبان خشک
به تنهایی نشاندهنده غلبه حرارت در بدن ناشی از بیماری ویا وجود طبایع دموی و
صفرایی بدن است و یا قسمتی از بدن دچار حرارت بیش از حد شده است که سایر نشانه ها
ما را به آن قسمت هدایت میکند. در صورت وجود چنین حالتی بهتر است اندام گرما زای
بدن مثل فلب، کبد و صفرا و... را مورد بررسی قرار دهیم

 

2-     زبان
مرطوب

 

زبان
مرطوب نشاندهنده تعادل بدن است.


3-   زبان
خیس

 

زبان خیس و آبکی  که در مراحل معمولی
رگه هایی از کف وبزاق بر روی زبان دیده میشود و در حالات شدید فرد دچار آبریزش
دایمی از دهان است نشاندهنده طبع سرد و وجود بلغم در معده است. در صورت وجود چنین
حالتی عدم کارکرد کبد و معده و مجاری ادراری بایستی مورد توجه و بازبینی قرار گیرند

   + فرزانه (ربابه)دریاباری ; ٧:٠٤ ‎ب.ظ ; ۱۳٩۱/۱٢/٢۱
comment نظرات ()