علایم مزاجهای چهارگانه و انتخاب غذا.حجامت.زالو درمانی.

اموزشی و بهداشتی و سلامتی

تـغـذیه بـهـاری از دیـدگاه طب سنتی

مزاج بهار

فصل بهار از نظر گرمی ‌و سردی، تری و خشکی در اعتدال است و هیچ‌یک از وضعیت‌های فوق غلبه ندارد. هر چند برخی معتقدند که مزاج بهار گرم و تر است.
با این وجود  طب آیورودیک و طب سنتی چینی همگی بر پاک سازی بدن از مواد زائدی که از خوردن غذاهای انرژی‌زا و گرم در فصل زمستان ایجاد شده‌اند و با گرم شدن تدریجی هوا در بهار و تابستان تبدیل به سموم و مواد شدیدا مضر می‌شوند، تاکید دارند. به همین منظور برای لذت بردن از طراوت بهاری و جلوگیری از سستی و افزایش غلظت خون پیش رفتن به سمت یک رژیم غذایی سبک را توصیه می‌کنند.

طب چینی
بعلاوه در طب چینی، انباشته شدن زیاد مواد زائد در کبد و عدم پاک سازی کبد از سموم مانع جریان یکنواخت خون و انرژی به تمام قسمت‌های بدن می‌شود و در نتیجه قسمت‌های ضعیف تر بدن دچار بیماری می‌شوند و یا فرد دچار وضعیت مسمومیت مزمن (که با علائمی‌چون کاهش اشتها، سوء هضم، نفخ، خستگی، احساس طعم تلخ، خستگی، سردرد و تحریک پذیری زیاد همراه است) خواهد شد.
بنابراین فصل بهار زمان پاک‌سازی کبد از سموم است و قطعا تغذیه صحیح نقش کلیدی در این امر دارد. چنانچه کبد از سموم پاک نشود، دریافت غذای بیشتر نه تنها باعث سلامتی نمی‌شود، بلکه زمینه بروز بیماری‌هایی را به ویژه در تاندون‌ها و حتی چشم فراهم می‌کند. ایجاد دمل‌های چرکی، بثورات پوستی، خونریزی از بینی و پارگی برخی رگ‌های بدن را بدلیل زیادی خون ناشی از عدم دفع مواد و فضولاتی که در طول زمستان در بدن مجتمع شده اند و انتقال آنها به اعضای ضعیف بدن می‌دانند.

طب ایورودیک
در طب ایورودیک معتقدند همانگونه که با گرم شدن هوا برف ‌ها آب می‌شوند، در بدن انسان هم انرژی که در فصل زمستان تجمع یافته است باید از بدن پاک شود، بنابراین در بهار چربی به همراه سموم از بافت‌های بدن آزاد شده و وارد جریان خون می‌شود. غلیظ شدن خون از سموم و خلط باعث ایجاد حالت سستی و خشکی عضلانی، تجمع پلاک در عروق، افزایش خلط و گاه بروز تب می‌شود، بنابراین بدن نیاز دارد که سموم، خلط و چربی‌های اضافه را در این فصل دفع کند.

نکته 1: در فصل بهار وعده‌های غذایی سبک و زود هضمی داشته باشید

سبک ترین رژیم غذایی در طی سال را باید در فصل بهار داشته باشیم، بنابراین در تمام وعده‌های غذایی از غذاهای سبک و زود هضم استفاده کنید، بنابراین فصل بهار زمان مناسبی برای شروع رژیم کاهش وزن و رهایی از چربی‌های اضافه است.
روزه داری سبک برای مدت کوتاه (در نیمه‌های فروردین) می‌تواند برای پاک‌سازی کبد مفید باشد.

نکته 2: مصرف این نوشیدنی‌ها در فصل بهار مفید است

نوشیدن چای زنجفیل تازه و داغ در این فصل برای حذف سموم تجمع یافته و مواد هضم نشده در بدن در طی زمستان مفید است. بعلاوه مصرف شربت‌های لیمو، نارنج، آلبالو، به، غوره، انار، سکنجبین، کاسنی و زرشک توصیه می‌شود.

نکته 3: در وعده ناهار از حبوبات و سبزیجات استفاده کنید
قبل از وعده ناهار حتما صبحانه‌ای سبک که شامل آبمیوه و چند تکه تازه میوه باشد میل کنید.
برای وعده ناهار بیشتر از انواع لوبیای تازه، جوانه‌های ماش، لوبیا، عدس و یونجه و سبزیجات سبز رنگ جوان مثل ریحان، کرفس، کاهو، مارچوبه، اسفناج، بامیه، کدو، کلم، برگ‌سبز تربچه و چغندر استفاده کنید، مثلا آش جو، آش آبغوره، آش تمر هندی، خورش کدو، بورانی، آش دوغ، آش ماست و سوپ سبزیجات. خورش‌ها و خوراک‌های سبزیجات که بدون سرخ شدن و با ادویه‌هایی چون ریحان، رازیانه، مرزنجوش، رزماری، زیره سیاه و شوید طعم‌دار شده باشند، انتخاب‌های مفیدی هستند.
میوه‌های تازه مثل زردآلو، انجیر، انگور، آلو، انواع توت‌ها به همراه بادام خام و فرنی، تمرهندی ترش یا شیرین، کاهو با سکنجبین نیز میان وعده‌های مفیدی هستند و مصرف آنها نسبت به تنقلات گرم مانند گردو و انواع شیرینی‌ها ارجحیت دارد.

نکته 4: در فصل بهار از این مواد غذایی کمتر مصرف کنید

برای کمک به پاک سازی کبد از غذاهای با طبع گرم، تلخ و به ویژه شور باید پرهیز شود.
مصرف کمتر گوشت‌ها به ویژه گوشت قرمز و مواد تولید کننده خون، در مقایسه با زمستان ضروری است.
مصرف مواد و غذاهای چرب و تند در فصل بهار توصیه نمی‌شود.

نکته 5: از میوه‌ها و سبزیجات فصلی استفاده کنید

دیدگاهی در بین برخی متخصصین تغذیه وجود دارد که میوه‌ها و سبزیجات را باید متناسب با فصل رویش آنها مصرف نمود. براساس این نظریه مصرف میوه‌ها و سبزیجات هر فصل در همان فصل می‌تواند بیش از پیش مفید باشد و به پاک سازی بدن از سموم تجمع یافته کمک کند.

نکته 6: برنامه غذایی و خواب منظمی داشته باشید

بر اساس نظریه‌های طب سنتی نظم برنامه غذایی و ساعت خواب به هنگام تغییر فصل که بدن نسبت به تغییرات محیطی حساس‌تر می‌شود و بیشتر در معرض سرماخوردگی قرار می‌گیرد توصیه می‌شود.

   + فرزانه (ربابه)دریاباری ; ۳:۱۳ ‎ب.ظ ; ۱۳٩٢/۱/۱٩
comment نظرات ()

تـغـذیه بـهـاری از دیـدگاه طب سنتی

مزاج بهار

فصل بهار از نظر گرمی ‌و سردی، تری و خشکی در اعتدال است و هیچ‌یک از وضعیت‌های فوق غلبه ندارد. هر چند برخی معتقدند که مزاج بهار گرم و تر است.
با این وجود  طب آیورودیک و طب سنتی چینی همگی بر پاک سازی بدن از مواد زائدی که از خوردن غذاهای انرژی‌زا و گرم در فصل زمستان ایجاد شده‌اند و با گرم شدن تدریجی هوا در بهار و تابستان تبدیل به سموم و مواد شدیدا مضر می‌شوند، تاکید دارند. به همین منظور برای لذت بردن از طراوت بهاری و جلوگیری از سستی و افزایش غلظت خون پیش رفتن به سمت یک رژیم غذایی سبک را توصیه می‌کنند.

طب چینی
بعلاوه در طب چینی، انباشته شدن زیاد مواد زائد در کبد و عدم پاک سازی کبد از سموم مانع جریان یکنواخت خون و انرژی به تمام قسمت‌های بدن می‌شود و در نتیجه قسمت‌های ضعیف تر بدن دچار بیماری می‌شوند و یا فرد دچار وضعیت مسمومیت مزمن (که با علائمی‌چون کاهش اشتها، سوء هضم، نفخ، خستگی، احساس طعم تلخ، خستگی، سردرد و تحریک پذیری زیاد همراه است) خواهد شد.
بنابراین فصل بهار زمان پاک‌سازی کبد از سموم است و قطعا تغذیه صحیح نقش کلیدی در این امر دارد. چنانچه کبد از سموم پاک نشود، دریافت غذای بیشتر نه تنها باعث سلامتی نمی‌شود، بلکه زمینه بروز بیماری‌هایی را به ویژه در تاندون‌ها و حتی چشم فراهم می‌کند. ایجاد دمل‌های چرکی، بثورات پوستی، خونریزی از بینی و پارگی برخی رگ‌های بدن را بدلیل زیادی خون ناشی از عدم دفع مواد و فضولاتی که در طول زمستان در بدن مجتمع شده اند و انتقال آنها به اعضای ضعیف بدن می‌دانند.

طب ایورودیک
در طب ایورودیک معتقدند همانگونه که با گرم شدن هوا برف ‌ها آب می‌شوند، در بدن انسان هم انرژی که در فصل زمستان تجمع یافته است باید از بدن پاک شود، بنابراین در بهار چربی به همراه سموم از بافت‌های بدن آزاد شده و وارد جریان خون می‌شود. غلیظ شدن خون از سموم و خلط باعث ایجاد حالت سستی و خشکی عضلانی، تجمع پلاک در عروق، افزایش خلط و گاه بروز تب می‌شود، بنابراین بدن نیاز دارد که سموم، خلط و چربی‌های اضافه را در این فصل دفع کند.

نکته 1: در فصل بهار وعده‌های غذایی سبک و زود هضمی داشته باشید

سبک ترین رژیم غذایی در طی سال را باید در فصل بهار داشته باشیم، بنابراین در تمام وعده‌های غذایی از غذاهای سبک و زود هضم استفاده کنید، بنابراین فصل بهار زمان مناسبی برای شروع رژیم کاهش وزن و رهایی از چربی‌های اضافه است.
روزه داری سبک برای مدت کوتاه (در نیمه‌های فروردین) می‌تواند برای پاک‌سازی کبد مفید باشد.

نکته 2: مصرف این نوشیدنی‌ها در فصل بهار مفید است

نوشیدن چای زنجفیل تازه و داغ در این فصل برای حذف سموم تجمع یافته و مواد هضم نشده در بدن در طی زمستان مفید است. بعلاوه مصرف شربت‌های لیمو، نارنج، آلبالو، به، غوره، انار، سکنجبین، کاسنی و زرشک توصیه می‌شود.

نکته 3: در وعده ناهار از حبوبات و سبزیجات استفاده کنید
قبل از وعده ناهار حتما صبحانه‌ای سبک که شامل آبمیوه و چند تکه تازه میوه باشد میل کنید.
برای وعده ناهار بیشتر از انواع لوبیای تازه، جوانه‌های ماش، لوبیا، عدس و یونجه و سبزیجات سبز رنگ جوان مثل ریحان، کرفس، کاهو، مارچوبه، اسفناج، بامیه، کدو، کلم، برگ‌سبز تربچه و چغندر استفاده کنید، مثلا آش جو، آش آبغوره، آش تمر هندی، خورش کدو، بورانی، آش دوغ، آش ماست و سوپ سبزیجات. خورش‌ها و خوراک‌های سبزیجات که بدون سرخ شدن و با ادویه‌هایی چون ریحان، رازیانه، مرزنجوش، رزماری، زیره سیاه و شوید طعم‌دار شده باشند، انتخاب‌های مفیدی هستند.
میوه‌های تازه مثل زردآلو، انجیر، انگور، آلو، انواع توت‌ها به همراه بادام خام و فرنی، تمرهندی ترش یا شیرین، کاهو با سکنجبین نیز میان وعده‌های مفیدی هستند و مصرف آنها نسبت به تنقلات گرم مانند گردو و انواع شیرینی‌ها ارجحیت دارد.

نکته 4: در فصل بهار از این مواد غذایی کمتر مصرف کنید

برای کمک به پاک سازی کبد از غذاهای با طبع گرم، تلخ و به ویژه شور باید پرهیز شود.
مصرف کمتر گوشت‌ها به ویژه گوشت قرمز و مواد تولید کننده خون، در مقایسه با زمستان ضروری است.
مصرف مواد و غذاهای چرب و تند در فصل بهار توصیه نمی‌شود.

نکته 5: از میوه‌ها و سبزیجات فصلی استفاده کنید

دیدگاهی در بین برخی متخصصین تغذیه وجود دارد که میوه‌ها و سبزیجات را باید متناسب با فصل رویش آنها مصرف نمود. براساس این نظریه مصرف میوه‌ها و سبزیجات هر فصل در همان فصل می‌تواند بیش از پیش مفید باشد و به پاک سازی بدن از سموم تجمع یافته کمک کند.

نکته 6: برنامه غذایی و خواب منظمی داشته باشید

بر اساس نظریه‌های طب سنتی نظم برنامه غذایی و ساعت خواب به هنگام تغییر فصل که بدن نسبت به تغییرات محیطی حساس‌تر می‌شود و بیشتر در معرض سرماخوردگی قرار می‌گیرد توصیه می‌شود.

   + فرزانه (ربابه)دریاباری ; ۳:۱۳ ‎ب.ظ ; ۱۳٩٢/۱/۱٩
comment نظرات ()

تـغـذیه بـهـاری از دیـدگاه طب سنتی

مزاج بهار

فصل بهار از نظر گرمی ‌و سردی، تری و خشکی در اعتدال است و هیچ‌یک از وضعیت‌های فوق غلبه ندارد. هر چند برخی معتقدند که مزاج بهار گرم و تر است.
با این وجود  طب آیورودیک و طب سنتی چینی همگی بر پاک سازی بدن از مواد زائدی که از خوردن غذاهای انرژی‌زا و گرم در فصل زمستان ایجاد شده‌اند و با گرم شدن تدریجی هوا در بهار و تابستان تبدیل به سموم و مواد شدیدا مضر می‌شوند، تاکید دارند. به همین منظور برای لذت بردن از طراوت بهاری و جلوگیری از سستی و افزایش غلظت خون پیش رفتن به سمت یک رژیم غذایی سبک را توصیه می‌کنند.

طب چینی
بعلاوه در طب چینی، انباشته شدن زیاد مواد زائد در کبد و عدم پاک سازی کبد از سموم مانع جریان یکنواخت خون و انرژی به تمام قسمت‌های بدن می‌شود و در نتیجه قسمت‌های ضعیف تر بدن دچار بیماری می‌شوند و یا فرد دچار وضعیت مسمومیت مزمن (که با علائمی‌چون کاهش اشتها، سوء هضم، نفخ، خستگی، احساس طعم تلخ، خستگی، سردرد و تحریک پذیری زیاد همراه است) خواهد شد.
بنابراین فصل بهار زمان پاک‌سازی کبد از سموم است و قطعا تغذیه صحیح نقش کلیدی در این امر دارد. چنانچه کبد از سموم پاک نشود، دریافت غذای بیشتر نه تنها باعث سلامتی نمی‌شود، بلکه زمینه بروز بیماری‌هایی را به ویژه در تاندون‌ها و حتی چشم فراهم می‌کند. ایجاد دمل‌های چرکی، بثورات پوستی، خونریزی از بینی و پارگی برخی رگ‌های بدن را بدلیل زیادی خون ناشی از عدم دفع مواد و فضولاتی که در طول زمستان در بدن مجتمع شده اند و انتقال آنها به اعضای ضعیف بدن می‌دانند.

طب ایورودیک
در طب ایورودیک معتقدند همانگونه که با گرم شدن هوا برف ‌ها آب می‌شوند، در بدن انسان هم انرژی که در فصل زمستان تجمع یافته است باید از بدن پاک شود، بنابراین در بهار چربی به همراه سموم از بافت‌های بدن آزاد شده و وارد جریان خون می‌شود. غلیظ شدن خون از سموم و خلط باعث ایجاد حالت سستی و خشکی عضلانی، تجمع پلاک در عروق، افزایش خلط و گاه بروز تب می‌شود، بنابراین بدن نیاز دارد که سموم، خلط و چربی‌های اضافه را در این فصل دفع کند.

نکته 1: در فصل بهار وعده‌های غذایی سبک و زود هضمی داشته باشید

سبک ترین رژیم غذایی در طی سال را باید در فصل بهار داشته باشیم، بنابراین در تمام وعده‌های غذایی از غذاهای سبک و زود هضم استفاده کنید، بنابراین فصل بهار زمان مناسبی برای شروع رژیم کاهش وزن و رهایی از چربی‌های اضافه است.
روزه داری سبک برای مدت کوتاه (در نیمه‌های فروردین) می‌تواند برای پاک‌سازی کبد مفید باشد.

نکته 2: مصرف این نوشیدنی‌ها در فصل بهار مفید است

نوشیدن چای زنجفیل تازه و داغ در این فصل برای حذف سموم تجمع یافته و مواد هضم نشده در بدن در طی زمستان مفید است. بعلاوه مصرف شربت‌های لیمو، نارنج، آلبالو، به، غوره، انار، سکنجبین، کاسنی و زرشک توصیه می‌شود.

نکته 3: در وعده ناهار از حبوبات و سبزیجات استفاده کنید
قبل از وعده ناهار حتما صبحانه‌ای سبک که شامل آبمیوه و چند تکه تازه میوه باشد میل کنید.
برای وعده ناهار بیشتر از انواع لوبیای تازه، جوانه‌های ماش، لوبیا، عدس و یونجه و سبزیجات سبز رنگ جوان مثل ریحان، کرفس، کاهو، مارچوبه، اسفناج، بامیه، کدو، کلم، برگ‌سبز تربچه و چغندر استفاده کنید، مثلا آش جو، آش آبغوره، آش تمر هندی، خورش کدو، بورانی، آش دوغ، آش ماست و سوپ سبزیجات. خورش‌ها و خوراک‌های سبزیجات که بدون سرخ شدن و با ادویه‌هایی چون ریحان، رازیانه، مرزنجوش، رزماری، زیره سیاه و شوید طعم‌دار شده باشند، انتخاب‌های مفیدی هستند.
میوه‌های تازه مثل زردآلو، انجیر، انگور، آلو، انواع توت‌ها به همراه بادام خام و فرنی، تمرهندی ترش یا شیرین، کاهو با سکنجبین نیز میان وعده‌های مفیدی هستند و مصرف آنها نسبت به تنقلات گرم مانند گردو و انواع شیرینی‌ها ارجحیت دارد.

نکته 4: در فصل بهار از این مواد غذایی کمتر مصرف کنید

برای کمک به پاک سازی کبد از غذاهای با طبع گرم، تلخ و به ویژه شور باید پرهیز شود.
مصرف کمتر گوشت‌ها به ویژه گوشت قرمز و مواد تولید کننده خون، در مقایسه با زمستان ضروری است.
مصرف مواد و غذاهای چرب و تند در فصل بهار توصیه نمی‌شود.

نکته 5: از میوه‌ها و سبزیجات فصلی استفاده کنید

دیدگاهی در بین برخی متخصصین تغذیه وجود دارد که میوه‌ها و سبزیجات را باید متناسب با فصل رویش آنها مصرف نمود. براساس این نظریه مصرف میوه‌ها و سبزیجات هر فصل در همان فصل می‌تواند بیش از پیش مفید باشد و به پاک سازی بدن از سموم تجمع یافته کمک کند.

نکته 6: برنامه غذایی و خواب منظمی داشته باشید

بر اساس نظریه‌های طب سنتی نظم برنامه غذایی و ساعت خواب به هنگام تغییر فصل که بدن نسبت به تغییرات محیطی حساس‌تر می‌شود و بیشتر در معرض سرماخوردگی قرار می‌گیرد توصیه می‌شود.

   + فرزانه (ربابه)دریاباری ; ۳:۱۳ ‎ب.ظ ; ۱۳٩٢/۱/۱٩
comment نظرات ()

تـغـذیه بـهـاری از دیـدگاه طب سنتی

مزاج بهار

فصل بهار از نظر گرمی ‌و سردی، تری و خشکی در اعتدال است و هیچ‌یک از وضعیت‌های فوق غلبه ندارد. هر چند برخی معتقدند که مزاج بهار گرم و تر است.
با این وجود  طب آیورودیک و طب سنتی چینی همگی بر پاک سازی بدن از مواد زائدی که از خوردن غذاهای انرژی‌زا و گرم در فصل زمستان ایجاد شده‌اند و با گرم شدن تدریجی هوا در بهار و تابستان تبدیل به سموم و مواد شدیدا مضر می‌شوند، تاکید دارند. به همین منظور برای لذت بردن از طراوت بهاری و جلوگیری از سستی و افزایش غلظت خون پیش رفتن به سمت یک رژیم غذایی سبک را توصیه می‌کنند.

طب چینی
بعلاوه در طب چینی، انباشته شدن زیاد مواد زائد در کبد و عدم پاک سازی کبد از سموم مانع جریان یکنواخت خون و انرژی به تمام قسمت‌های بدن می‌شود و در نتیجه قسمت‌های ضعیف تر بدن دچار بیماری می‌شوند و یا فرد دچار وضعیت مسمومیت مزمن (که با علائمی‌چون کاهش اشتها، سوء هضم، نفخ، خستگی، احساس طعم تلخ، خستگی، سردرد و تحریک پذیری زیاد همراه است) خواهد شد.
بنابراین فصل بهار زمان پاک‌سازی کبد از سموم است و قطعا تغذیه صحیح نقش کلیدی در این امر دارد. چنانچه کبد از سموم پاک نشود، دریافت غذای بیشتر نه تنها باعث سلامتی نمی‌شود، بلکه زمینه بروز بیماری‌هایی را به ویژه در تاندون‌ها و حتی چشم فراهم می‌کند. ایجاد دمل‌های چرکی، بثورات پوستی، خونریزی از بینی و پارگی برخی رگ‌های بدن را بدلیل زیادی خون ناشی از عدم دفع مواد و فضولاتی که در طول زمستان در بدن مجتمع شده اند و انتقال آنها به اعضای ضعیف بدن می‌دانند.

طب ایورودیک
در طب ایورودیک معتقدند همانگونه که با گرم شدن هوا برف ‌ها آب می‌شوند، در بدن انسان هم انرژی که در فصل زمستان تجمع یافته است باید از بدن پاک شود، بنابراین در بهار چربی به همراه سموم از بافت‌های بدن آزاد شده و وارد جریان خون می‌شود. غلیظ شدن خون از سموم و خلط باعث ایجاد حالت سستی و خشکی عضلانی، تجمع پلاک در عروق، افزایش خلط و گاه بروز تب می‌شود، بنابراین بدن نیاز دارد که سموم، خلط و چربی‌های اضافه را در این فصل دفع کند.

نکته 1: در فصل بهار وعده‌های غذایی سبک و زود هضمی داشته باشید

سبک ترین رژیم غذایی در طی سال را باید در فصل بهار داشته باشیم، بنابراین در تمام وعده‌های غذایی از غذاهای سبک و زود هضم استفاده کنید، بنابراین فصل بهار زمان مناسبی برای شروع رژیم کاهش وزن و رهایی از چربی‌های اضافه است.
روزه داری سبک برای مدت کوتاه (در نیمه‌های فروردین) می‌تواند برای پاک‌سازی کبد مفید باشد.

نکته 2: مصرف این نوشیدنی‌ها در فصل بهار مفید است

نوشیدن چای زنجفیل تازه و داغ در این فصل برای حذف سموم تجمع یافته و مواد هضم نشده در بدن در طی زمستان مفید است. بعلاوه مصرف شربت‌های لیمو، نارنج، آلبالو، به، غوره، انار، سکنجبین، کاسنی و زرشک توصیه می‌شود.

نکته 3: در وعده ناهار از حبوبات و سبزیجات استفاده کنید
قبل از وعده ناهار حتما صبحانه‌ای سبک که شامل آبمیوه و چند تکه تازه میوه باشد میل کنید.
برای وعده ناهار بیشتر از انواع لوبیای تازه، جوانه‌های ماش، لوبیا، عدس و یونجه و سبزیجات سبز رنگ جوان مثل ریحان، کرفس، کاهو، مارچوبه، اسفناج، بامیه، کدو، کلم، برگ‌سبز تربچه و چغندر استفاده کنید، مثلا آش جو، آش آبغوره، آش تمر هندی، خورش کدو، بورانی، آش دوغ، آش ماست و سوپ سبزیجات. خورش‌ها و خوراک‌های سبزیجات که بدون سرخ شدن و با ادویه‌هایی چون ریحان، رازیانه، مرزنجوش، رزماری، زیره سیاه و شوید طعم‌دار شده باشند، انتخاب‌های مفیدی هستند.
میوه‌های تازه مثل زردآلو، انجیر، انگور، آلو، انواع توت‌ها به همراه بادام خام و فرنی، تمرهندی ترش یا شیرین، کاهو با سکنجبین نیز میان وعده‌های مفیدی هستند و مصرف آنها نسبت به تنقلات گرم مانند گردو و انواع شیرینی‌ها ارجحیت دارد.

نکته 4: در فصل بهار از این مواد غذایی کمتر مصرف کنید

برای کمک به پاک سازی کبد از غذاهای با طبع گرم، تلخ و به ویژه شور باید پرهیز شود.
مصرف کمتر گوشت‌ها به ویژه گوشت قرمز و مواد تولید کننده خون، در مقایسه با زمستان ضروری است.
مصرف مواد و غذاهای چرب و تند در فصل بهار توصیه نمی‌شود.

نکته 5: از میوه‌ها و سبزیجات فصلی استفاده کنید

دیدگاهی در بین برخی متخصصین تغذیه وجود دارد که میوه‌ها و سبزیجات را باید متناسب با فصل رویش آنها مصرف نمود. براساس این نظریه مصرف میوه‌ها و سبزیجات هر فصل در همان فصل می‌تواند بیش از پیش مفید باشد و به پاک سازی بدن از سموم تجمع یافته کمک کند.

نکته 6: برنامه غذایی و خواب منظمی داشته باشید

بر اساس نظریه‌های طب سنتی نظم برنامه غذایی و ساعت خواب به هنگام تغییر فصل که بدن نسبت به تغییرات محیطی حساس‌تر می‌شود و بیشتر در معرض سرماخوردگی قرار می‌گیرد توصیه می‌شود.

   + فرزانه (ربابه)دریاباری ; ۳:۱۳ ‎ب.ظ ; ۱۳٩٢/۱/۱٩
comment نظرات ()

 

تاثیر گروه خونی افراد بر شخصیتشان در پی اعلام نظر دانشمندان
زیست شناس که خصلت ، منش، رفتار، توان، کارائی، خلاقیت و خلق و خوی هر فرد بستگی به
گروه خون وی دارد. در کشورهای صنعتی غرب به ویژه ژاپن هنگام استخدام و انتصاب توجه
به گروه خون فرد در اولویت است. توجه به گروه خون در مورد ازدواج هم اینک بیش از هر
زمان دیگر شده است و برای جلو گیری از طلاق و ناسازگاری، دختر و پسر نه تنها لازم
است از بیماری های ارثی دو خانواده آگاه شوند و دختر ، رفتار خانواده مادر پسر را
با همسرانشان مورد مطالعه قرار دهد بلکه از گروه خونی یکدیگر با خبر شوند. توشینا
کانومی پژوهشگر ژاپنی در رساله ای که شش میلیون نسخه آن توسط افراد و شرکتها
خریداری شده و همزمان ، توسط الکساندر بشر به انگلیسی ترجمه گردیده و به صورت یک
دستورالعمل و راهنما در آمده است خصلتهای گروههای خونی را به این شرح مشخص ساخته
است؛ گروه خونی” آ “: افرادی آرام ، منظم ، مطیع قانون و قاعده و بدون اعمال خشونت
هستند ، اما انعطاف ناپذیر، تودار، خود خواه و مشکل پسندند . این افراد در کارهای
حسابداری و هر گونه امور اقتصادی، مالی، کامپیوتر و مهندسی شایستگی بیشتری دارن
گروه خونی” ب” : افرادی انعطاف پذیر، مستقل، عاطفی، صریح اللهجه، حساس و در عین حال
با پشتکار هستند، ولی ناشکیبا، غیر قابل پیش بینی و در کارها یی که مورد علاقه اشان
نیست تنبل هستند و دهانشان چفت و بست ندارد و نمی شود اسرار و کارهای محرمانه را با
آنها در میان گذارد . این افراد شایسته روزنامه نگاری ، نویسندگی ، هنر و کارهای
فکری هستند گروه خونی” آ-ب “: افرادی منطقی ، حسابگر ، امین و روراست ، سازمان
دهنده ، مطیع و در عین حال نیرومند هستند. این افراد به آسانی کسی را نمی بخشند ،
گاهی خشمگین می شوند ، اغماض را دوست ندارند ، محافظه کار هستند و نمی شود آنها را
به آسانی شناخت و دستشان را خواند . اینان برای مدیریت ، قضاوت ، نمایندگی ، کارگری
و کار فرمایی ( هر دو ) مناسبترند گروه خونی” او” : افرادی سالمتر ، دارای هدف مشخص
ا ینده نگر و اندیشمند هستند ولی در عین حال بیش از دیگران حسود و مقام طلب هستند و
پرحرفی می کنند . افراد این گروه سیاستمداران ، وزیران و همچنین ورزشکاران خوبی می
توانند بشوند گروه خون یک فرد نشان دهنده نوع آنتی ژن ( نوعی پروتئین ) است که در
گلبول قرمز آن فرد وجود دارد . افراد دارای آنتی ژن” آ ” از گروه خونی” آ ” ومردمان
دارای آنتی ژن” ب ” از گروه خونی” ب” وافراد دارای هر دو نوع آنتی ژن از گروه خونی”
آ-ب “هستند و کسانی که دارای آنتی ژن” آ” و”ب” نیستند از گروه خونی” او” هستند

   + فرزانه (ربابه)دریاباری ; ٧:٢٧ ‎ب.ظ ; ۱۳٩٢/۱/۸
comment نظرات ()

 

انسان شناسی از گروه خون
:

 

 

انسانها از نظر گروه خونی به
چهار دسته تقسیم میشوند
:

 

 

A . B . AB .O

 

گروه خونی

A

 

مردمی حساس و فعال میباشند بطوریکه واکنش های روانی در آنها
فوق العاده شدید و عمیق است . بطوریکه واکنشهای روانی در آنها فو ق العاده شدید و
عمیق میباشد . فعالیت را در تنهایی دوست داشته و از فعالیتهای دسته جمعی امتناع
دارند ، مترقی این گروه دانشمند و فیلسوف کمترمجسمه ساز و نقاش فهمیده و متفکر
میشوند .

 

 

 

گروه خونی

B

 

افراد این گروه نیز فعال و اهل مجادله و بحث و گفتگو بوده
مثل گروه خونی { آ } اهل انزوا نیستند و ظاهرا پایبند اتوریته و استقلال جو بوده به
سلیقه شخصی و امیال زیاد ارج مینهند .

 

 

 

گروه خونی

O

 

افرادی معاشرتی و اجتماعی ، مهرطلب به عقیده مردم نسبت به
خودشان بیش از حد ارج مینهند . برای جذب و جلب توجه دیگران در تلاشند . اغلب در
کارهای اجرائی موفق اند زیرا زیاد فعال نبوده و اهل ابتکار و تجسس نیستند
.

 

 

 

گروه خونی

AB

 

این افراد تلفیقی از خصوصیات سه گروه گذشته را دارند . اغلب
دارای خلق و خوی مضطرب و متضاد میباشند . ممکن است خصوصیات یک گروه مثلا { آ } یا {
ب } شدت داشته باشد . مترقی این گروه دانشمند و فیلسوفان میباشن

   + فرزانه (ربابه)دریاباری ; ٧:٢٧ ‎ب.ظ ; ۱۳٩٢/۱/۸
comment نظرات ()

 

انسان شناسی از وضع جسمانی
:

 

مرفولوژی یا ریخت شناسی امکان شناسائی کارکتر
را میسر میسازد ، اینگونه شناسائی از قرون پیش وجود داشته و با گذشت زمان توسعه و
تکامل یافته است .

آنچه از کارکتر شناسی تا زمان بقراط معمول بوده است بعنوان
« امزجه بقراطی » خلاصه میگردد و هر کدام از امزجه بقراطی و سایر مکاتب کارکترولوژی
در دو قسمت ریخت شناسی یا مرفولوژی و تیپ شناسی یا خصوصیات روانی بطور موجز و مختصر
تحریر میگردد.

 

 

 

امزجه بقراطی به چهار دسته تقسیم میشود :

 

 

 

1 - لنفاوی یا بلغمی

 

2 - دموی

 

3- سودائی

 

4 - صفراوی

 

 

 

 

 

مزاج لنفاوی یا بلغمی :

 

 

 

از نظر مرفولوژی مردمی چاق و دارای سینه یی نیبت به شکم
کوچک و کم عرض و اغلب صورتشان گرد و پائین صورت در قسمت فک پائین و چانه گرد و عریض
و حجیم است .

 

از نظر تیپولوژی بلغمی مزاج بیشتر بدنبال لذات مادی و ارضاء
غرایز بوده و مردمی خود بین ولی خوش بین میباشند ، از نظر مهمانی و پیک نیک لذت
وافر میبرند . استراحت طلب و آرام و با حوصله هستند .

 

بیزاری از تحرک داشته و از رقابتها و ورزشها دوری می جویند
.

 

بلغمی مزاجها هر چه را با حواس ظاهری در نیابند برایشان
ناخوشایند و نا مطلوب است ، فلسفه و مسائل ماوراءالطبیعه را دوست ندارند و علاقه
مند به سرو کار داشتن با ملموسات و مادیات میباشند .

 

2 - مزاج دموی :

 

 

 

از نظر مرفولوژی مردمی متوسط القامه یا بلند و متمایل به
لاغری یا حداقل میشود گفت که غالبا چاق نمیباشند و دارای سینه ای پهن و شکم نسبت به
سینه کوچک داشته ، صورتشان باریک و اغلب لوزی شکل است و گونه ها تمایل به لاغری و
گودی دارند .

 

از نظر تیپولوژی مردمی بسیار فعال و بی آرام میباشند و
استراحت کردن و بیکار نشستن برایشان دردناک و غیر قابل قبول و تحمل است . بسیار
بشاش ، خنده رو و خوش برخوردند ، بطوریکه مردمی داری و دوست یابی از مشخصات آنهاست
. اهل گردش و تفریح و علاقنمد به مناطق خوش آب و هوا و اکثر آنها به کارهای هنری
عشق میورزند و اهل مباحثه در امور محسوس و نا محسوس هستند .

 

اهل مسابقه و رقابت بوده و در صورت شکست و باخت بسختی
خشمگین و پرخاشگر میشوند ، صاحبان مزاج دموی با اینکه زود دست به طغیان میزنند ولی
زود هم آرام میگیرند به اصطلاح مردمی سریع الرضا میباشند .

 

 

 

3 - مزاج سودائی :

 

 

 

از نظز مرفولوژی این دسته از مردم به سر بزرگ و پیشانی بلند
و قامت باریک و بلند و کشیده شناخته میشوند . قیافه خسته و شکسته و به اصطلاح پیری
زود رس از مشخصات آنها است . در چهره شان سن بیش از عمر واقعی خوانده میشود
.

 

از نظر تیپولوژی انسانهایی ایده الیست و خیالپردازان
رومانتیک اند . فعالیت ذهنی در آنها بسیار قوی میباشد . افرادی تخیلی بوده که در
رویاها زندگی میکنند و به واقعیتهای زندگی توجهی نداشته و از آن میگریزند . دارای
فراگیری فلسفه و علم کلی بوده ولی به علوم تجربی علاقه چندانی نشان نمیدهند ، علاقه
به شغل نویسندگی و طراحی داشته و در آن پیشرفت میکنند ولی اهل عمل و کردار نمیباشند
و کارهای عملی را اغلب به تاخیر میاندازند و بدقولی میکند .در برخوردها بشاش و خنده
رو نبوده و در مباحثه اهل تجزیه و تحلیل اند و مسائل را به خوبی توجیه
میکنند.

 

 

 

4 - مزاج صفراوی :

 

 

 

از نظر مرفولوژی این دسته از مردم بلند قد و کشیده اند ،
دست و پای بلند داشته و از نظر چهره اکثرا خوش سیما و دارای چهره موزون هستند .
چهره به شکل مستطیل و کمتر مربعی است .

 

از نظر توپولوژی مردمی جدی و با اراده و مثل دموی ها فعال و
پرکارند . حس جاه طلبی و برتری جودی در آنها قوی است . بشدت اقتدار طلب اند . به
ریاست میاندیشند و از خوش گذرانی و سرگرمی دوری جسته و از اجتماعات کناره گیری
میکنند .

 

در کودکی سعی در مبصری و سردسته بودن داشته و در بزرگی
اکثرا به مقام مدیری و پیشوائی میرسند و بنا به مقتضای « جوینده یابنده است » اغلب
به مدیریت و ریاست دسترسی پیدا میکنند

.

   + فرزانه (ربابه)دریاباری ; ٧:٢٥ ‎ب.ظ ; ۱۳٩٢/۱/۸
comment نظرات ()

 

گروه خونی درصد زیادی از مردم بوده و این نوع قدیمی ترین گروه خونی محسوب می شود
.

عملکرد سیستم گوارشی در افراد با این گروه خونی رضایت بخش است . مصرف مواد غذایی
پروتئینی به ویژه گوشت قرمز همراه با سبزیجات و میوه برای سلامتی این افراد مفید
محسوب می شود .

در افراد با گروه خونی O هضم و جذب کربوهیدرات ها به سختی انجام می گیرد و باید
در وعده های غذایی به میزان کمی مصرف شود .

تحقیقات نشان می دهد ، هضم رژیم های غذایی حاوی گندم و گلوتن برای این افراد
مشکل است و بهترین رژیم غذایی برای این افراد ، الگوهای غذایی سرشار از پروتئین
حیوانی سبزیجات با حداقل کربوهیدرات و لبنیات است.

در این افراد ترشح اسید هیدروکلریک به میزان زیادی بوده و از این رو هضم مواد
غذایی پروتئین به خوبی انجام می شود.

از طرف دیگر چون در سیستم گوارشی این افراد اسید قابل توجهی ترشح می شود بهتر
است از مواد غذایی حاوی کافئین خودداری کنند چرا که مصرف کافئین باعث افزایش ترشح
اسید معده شده و احتمال ابتلا به زخم معده را به ویژه در افرادی که تحت استرس و
فشار های عصبی هستند افزایش می دهد .

نوشیدن چای سبز به جای قهوه کمک موثری به سلامت این گروه دارد .

کندی متابولیسم و کم کاری تیروئید در افرادی با گروه خونی o شایع می باشد از این
رو پیروی از رژیم های غذایی که به افزایش سرعت متابولیسم کمک می کند موثر خواهد بود
.

مواد غذایی دریایی و ید دار باعث بهبود عملکرد غده تیروئید خواهد شد .

بهترین ورزش ها برای افرادی با این گروه خونی پیاده روی ایروبیک و ورزش هایی است
که به افزایش ضربان قلب کمک می کند .

مصرف مواد غذایی مانند ذرت ، لوبیا ، عدس ، کلم ، دانه آفتاب گردان ، برگ خردل ،
آرد سفید و شکر در این افراد باعث اضافه وزن خواهد بود

از طرف دیگر مصرف مواد غذایی دریایی ، گوشت قرمز و سبزیجات ، برگ تیره مانند
بروکلی و اسفناج در کاهش وزنشان موثر است.

گروه خونی A :

افراد با گروه خونیA ، سیستم گوارشی حساسی داشته و این افراد قادر به هضم
پروتئین های حیوانی نیستند .

تحقیقات نشان می دهد ، گروه خونی اکثر گیاه خواران a است چرا که هضم لبنیات نیز
در این افراد مشکل است و آن ها نسبت به لاتوز مقاوم نیستند.

سبزیجات و حبوبات حاوی پروتئین های گیاهی مغذی و موثرترین غذا برای این افراد به
شمار میاد .

هم چنین در این گروه اسید هیدروکلریک معده به میزان کافی ترشح نمی شود و به
عقیده محققان باید از مصرف گوشت های نمک سود و دودی که در آن از نیترات سدیم
استفاده می شود پرهیز کنند .

مصرف بیش از حد پروتئین حیوانی و لبنیات باعث اختلال در سیستم هضم شده و احتمال
ابتلا به سرطان معده را در افراد افزایش می دهد چرا که مصرف این گروه از مواد غذایی
باعث باز جذب باکتری ها ی سمی به بافت ها و ماهیچه ها شده و مشکلاتی را در دستگاه
هضم و جذب به وجود می آورد.

از طرف دیگر میزان ناکافی اسید هیدروکلریک در معده باعث می شود ویتامین b12 از
مواد غذایی به خوبی جذب نشود از این رو این افراد بیشتر در معرض ابتلا به کم خونی
قرار دارند .

متخصصان مصرف مکمل های حاوی b12 که دارای آنزیم های جذب مانند بتانین است را
توصیه می کنند .

بتانین با افزایش میزان اسید هیدروکلریک در معده ، عمل جذب ویتامین b12 را
افزایش می دهد .

بهترین ورزش ها برای گروه خونی a کوهنوردی ، یوگا و گلف است . این ورزش ها باعث
کاهش استرس در این افراد می شود.

مصرف گوشت قرمز ، لوبیا چشم بلبلی ، شکر ، آرد سفید ، افزایش وزن را به دنبال
دارد و همچنین بذر کتان ، زیتون ، سویا ، آناناس و سبزیجات برگ تیره ، رژیم غذایی
موثری برای کاهش وزن آن هاست.

گروه خونی B :
سیستم گوارش این افراد عملکرد مناسبی دارد و
قدرت جذب بسیاری از گروه های غذایی را داترد اما به عقیده ی متخصصان تغذیه این
افراد بهتر است با کاهش ذرت بادام زمینی کنجد و عدس باشد. چرا که باعث افزایش وزن
خواهد شد .

از طرف دیگر مصرف مواد غذایی مانند جوانه گندم همراه با گلوتن، افت سریع قند خون
را در آنان به دنبال خواهد داشت .

مصرف سبزیجات برگ تیره ، گوشت قرمز« گوشت بره» ، گوشت بوقلمون ، لبنیات کم چرب ،
تخم مرغ ، مواد غذایی دریایی ، به ویژه ماهی های اقیانوس مانند سالمون و بذر کتان
برای لاغر شدن این گروه خونی مفید خواهد بود .

گفتنی است این افراد بهتر است مصرف مواد غذایی مانند جوانه گندم، نوشابه های گاز
دار ، بلوط ، آووکادو ، زیتون سیاه و فلفل را محدود کنند.

گروه خونی AB:
• کمتر از ۵ درصد مردم دارای گروه خونی AB
هستند . مواد غذایی که هضم و جذب آن ها برای گروه های A و B مشکل است ، برای این
افراد هم باعث اختلال عملکرد دستگاه گوارش می شود .

آنزیم های هضم موجود در مکمل ها کمک فراوانی به بهبود عملکرد سیستم جذب در این
افراد خواهد شد.

گوشت قرمز ، گوشت اردک ، غذاهای دریایی مانند سالمون دودی شده ، میگو ، پنیر
«پارمسان» ، دانه کدو حلوایی ، لوبیا چشم بلبلی، آووکادو ، ذرت ، زیتون سیاه ، فلفل
، انبه ، موز ، پرتقال و انار بهتر است در رژیم غذایی این افراد محدود شود.

   + فرزانه (ربابه)دریاباری ; ٧:٢۳ ‎ب.ظ ; ۱۳٩٢/۱/۸
comment نظرات ()
← صفحه بعد صفحه قبل →