علایم مزاجهای چهارگانه و انتخاب غذا.حجامت.زالو درمانی.

اموزشی و بهداشتی و سلامتی

 

ماست ......................... سرد و تر

شیر ........................... سرد و تر

کره  ......................... سرد و تر

دوغ  .....................خیلی سرد و تر

سرشیر ......................... سرد و تر

خامه  ........................ سرد و تر

پنیر  ........................ سرد و خشک

کشک  ........................ سرد و خشک

لور  ......................... سرد و تر

قره قروت  ...............خیلی سرد و خشک

ماست چکیده  .................. سرد و تر

 

توجه: درصورت اضافه کردن مقدارى نمک به پنیر یا لور، مى توان تا حدودى از شدت سردی آنها کاست.

همه ى انواع لبنیات فوق العاده سرد هستند و براى افراد داراى طبع سرد مضر است . با توجه به این که لبنیات از کلسیم زیادى برخورداراست ، نحوه ى استفاده از آنها را بیان مى کنیم.

از بین مواد لبنى کشک بیشترین کلسیم و پروتئین را داراست . در هر 100 گرم کشک؛15/74گرم آن پروتئین و بقیه املاح و کلسیم است . توصیه مى شود هفته اى یک بار آش جو همراه با کشک مرغوب و نیزکاله جوش که با کشک تهیه  می شود  و غذای بسیار مفیدی است، به خصوص برای افرادی که از پادرد و یا پوکی استخوان رنج مى برند استفاده شود.

در صورت استفاده از ماست ، بهتر است از ماست چکیده استفاده شود، و به آن پودر موسیر، نمک طعام ، پونه ى کوهى و فلفل سیاه به مقدار کم اضافه شود.

 در صورت استفاده از پنیر، بهتر است آن را همراه با گردو و سبزیجات معطر و خرما یا پیاز و به عنوان شام استفاده کرد. استفاده از نان سنگک تازه و برشته همراه با پنیر و گردو نیز توصیه مى شود.

خانواده هاى محترم سعى نمایند از مصرف روزانه ى ماست خوددارى نمایند. سعى کنید ماست را از رژیم غذایى خود و فرزندانتان حذف کنید. این ماده ى غذایى به خصوص براى کودکانى که داراى طبعى سرد هستند، خطرآفرین است.

 ماست برای کودکانى که داراى شب ادرارى هستند، افرادى که از آرتروز و درد استخوان رنج مى برد، بیماران مبتلا به ام اس (MS)، بیمارى إى ال اس (ALS)و یا پارکینسون ، و بیماران اعصاب و روان ، بیماران رماتیسمى و افرادى که داراى ناراحتى فکرى هستند مى تواند مضر باشد. سعى کنید لبنیات را به شکل کشک آن هم هفته اى یک تا دو بار مصرف کنید

   + فرزانه (ربابه)دریاباری ; ۱:۳۳ ‎ب.ظ ; ۱۳۸٩/۱٢/٢٧
comment نظرات ()