علایم مزاجهای چهارگانه و انتخاب غذا.حجامت.زالو درمانی.

اموزشی و بهداشتی و سلامتی

 

کلیات گیاه شناسی پسته درخت دو پایه ای است که ارتفاع آن به حدود پنج متر می رسد و در ایران و افغانستان می روید. برگهای درخت پسته متناوب و مرکب از ۲ یا ۳ برگچه نوک تیز با یک برگچه انتهایی است و به رنگ سبز روشن می باشد. گلهای آن خوشه ای است گل نر آن فاقد گلبرگ است. ▪ ترکیبات شیمیایی: پسته دارای مواد غذایی فراوانی است و بنابراین برای تقویت بیماران و اشخاص ضعیف مناسب است. ▪ خواص داروئی: مغز پسته از نظر طب قدیم ایران، گرم و خشک است. ۱) مغز پسته به علت داشتن آهن، خون ساز است و آنهایی که مبتلا به کم خونی هستند، باید حتماً روزانه پسته بخورند. ۲) خوردن پسته نیروی جنسی را تقویت می کند. ۳) مغز و ذهن را تقویت می کند. ۴) برای آرامش قلب و آرام کردن اعصاب مفید است. ۵) برای باز کردن مجاری کبد، مصرف پسته توصیه می شود. ۶) پسته معده را تقویت می کند. ۷) برای تسکین سرفه مفید است. ۸) اسهال معمولی و اسهال خونی را درمان می کند. ● خواص پوست سبز پسته پوست سبز پسته تازه از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است و دارای خواص زیر است: ۱) برای رنگرزی بکار می رود. ۲) بهترین دارو برای رفع بوی بد دهان است. ۳) جویدن آن باعث التیام زخمهای داخل دهان می شود. ۴) برای استحکام لثه آن را روی لثه بمالید و یا بجوید. ۵) دم کرده پوست سبز پسته حالت دل بهم خوردگی و استفراغ را از بین می برد. ۶) دم کرده آن برای رفع اسهال مفید است. ۷) برای رفع سکسکه، پوست سبز پسته را دم کنید و یک فنجان از آن را بنوشید. ● خواص پوست سفید پسته پوست سفید پسته برای بواسیر مفید است. برای درمان این بیماری باید پوست سفید پسته را در آب بجوشانید و آن را داخل لگنی بریزید و شخصی که این بیماری را دارد برای چند دقیقه در آن بنشیند. این کار باعث تسکین درد و تخفیف بیماری می شود. ▪ مضرات: مغز پسته چربی زیادی دارد و بنابراین برای معده مناسب نیست و کسانی که معده ضعیفی دارند، باید آن را با زردآلو بخورند. ضمناً مغز پسته گرم و خشک است، خوردن زیاد آن باعث گرمی بدن و کهیر و دانه های قرمزرنگ در پوست می شود. برای رفع گرمی و خشکی باید سرکه، انار ترش و یا برگه زردآلوی ترش مصرف نمود.

   + فرزانه (ربابه)دریاباری ; ٥:٤٤ ‎ب.ظ ; ۱۳٩٠/٢/۱۸
comment نظرات ()