علایم مزاجهای چهارگانه و انتخاب غذا.حجامت.زالو درمانی.

اموزشی و بهداشتی و سلامتی

 

گوجه سبز گوجه سبز جزء اولین میوه هایی است که در بهار به بازار می آید. مزاج گوجه سبز "سرد و خشک" است. گوجه سبز، میوه ترش مزه بومی قاره آسیاست. نژاد این گیاه قدمت 2000 ساله دارد و چینی ها اولین کسانی بودند که به کشت آن اقدام کردند. درختان گوجه سبز در نواحی معتدل بهترین رشد را دارند و در آب و هوای ملایم به رنگ های ارغوانی، قرمز، نارنجی، زرد و سبز روشن در می آیند. این میوه طعمی ترش دارد و سفت و ترد است و در میان ایرانیان اغلب با نمک به عنوان تنقلات مصرف می‌شود. درخت این میوه در بیشتر نواحی ایران بخصوص شمال غربی ایران تکثیر و برداشت می‌شود گوجه سبز اصلاح شده از نوع بادامی در شهر سردرود از رونق زیادی برخوردار است. این میوه دارای ارزش غذایی و خواص دارویی است . ارزش غذایی 100 گرم گوجه سبز حاوی کربوهیدرات 51/8 گرم ، چربی 84/2 گرم ، پروتئین 6/1 گرم ، فیبر خام 5/0 درصد . گوجه سبز ، حاوی ویتامین آ -ویتامین ب1(تیامین)-ویتامین ب2(ریبوفلاوین) ،نیاسین ، ویتامین C ، کلسیم ، فسفر ، آهن و پتاسیم است . خواص گوجه سبز *گوجه سبز غنی از ویتامینC است که نقش آنتی اکسیدان دارد. *ویتامینB موجود در آن استرس و افسردگی را کاهش می دهد و برای پوست مفید است. *فشار خون و چربی خون را کاهش می دهد و رسوبات موجود در خون را از بین می برد. *عملکرد معده و روده را تنظیم می کند. *به دلیل داشتن اسیداسکوربیک مصرف آن به افراد مبتلا به نقرس توصیه می شود. *روند پیری را به تاخیر می اندازد. *از بروز سرطان ها پیشگیری می کند. *خاصیت ضدقارچی و ضدباکتریایی دارد. اسید بنزوئیک، ترکیبی است که خاصیت ضد میکروبی دارد. این ماده به طور طبیعی در گوجه سبز وجود دارد. *مشکلات گوارشی از جمله یبوست را درمان می کند. *این میوه چون حاوی پیش ساز ویتامین A می باشد، به درمان شب کوری کمک می کند. احتیاط: عموماً کودکان با دیدن این گونه میوه ها بر روی چرخ دستی ها که ظاهری تمیز و خیس دارند، به گمان اینکه این خوراکی ها توسط فروشنده تمیز شده اند آنها را خریده و بلافاصله با پاشیدن مقداری نمک آن را را میل می کنند. در حالی که این خوراکی ها اصولاً شسته نشده اند و آبی که بر روی آنها پاشیده می شود صرفاً برای تازه و خوش منظره نگه داشتن آن هاست. مسمومیت های غذایی ناشی از باکتری هایی مثل باسیلوس سرئوس و استافیلوکوک اورئوس نیز از جمله بیماری هایی هستند که در اثر مصرف غذا و میوه ی آلوده فرد را مبتلا کرده و عوارض خود را به او تحمیل می کنند. مصرف زیاده از حد گوجه سبز باعث نفخ معده می‌شود. مصرف زیاد آن حالتی از حساسیت موقت را در دهان و دندان های مصرف کننده ایجاد می نماید. میوه های ترش برای افراد بلغمی مضر است. طریقه نگهداری و مصرف این میوه به سرعت می رسد و مدت نگهداری آن در یخچال 4 روز است. گوجه سبز به صورت تازه و پخته درخورش ها مصرف می شود.

   + فرزانه (ربابه)دریاباری ; ٦:٢٢ ‎ب.ظ ; ۱۳٩٠/٢/۱۸
comment نظرات ()