علایم مزاجهای چهارگانه و انتخاب غذا.حجامت.زالو درمانی.

اموزشی و بهداشتی و سلامتی

 

سعدی :چهارطبع مخالف سرکش ، چند روزی بوند باهم خوش - چون یکی ازاین چهارشدغالب ، جان شیرین برآیـــــــد ازقالب. طبع پائیزی(سردوخشگ)سوداوی که معمولااسیدوپتاسیم بدنشان زیاداست وبایدبکاهند علائم؟ افسردگی وگریه،سفیده چشم سیاه،سوزش معده،سوزش ادرار،لاغری،رنگ چهره کدر(نامساوی براق)،یبوست شدید، عصبانیت ، وسواس، توهم، پژمردگی، ادرارتیره مدفوع تیره، بوی بددهان،کابوس دیدن و خواب های اجق وجق، اینها بایدغذاهای سردوخشگ (سوداوی)راازبرنامه غذائی خود حذف یا کم نمایند: ماش پلو، گوجه سبز، سنجد، شادونه ، گشنیز، سماق، زرشک ، آب یخ ، غوره،لیموعمانی، ذرت،نارنگی سوسیس وکالباس،عدس،گوشت گاو- گوساله وگوسفندماده،قهوه وچای ونسکافه،میوه کال، ساندویچ، شرینی جات،غذاهای سرخ کرده ،ادویه تند،خیارشورو..، ترشی ولیته، کره گیاهی وخامه،غذاهای نشاسته ای مانندماکارونی ،آب یخ،سس ورب گوجه فرنگی،ساندویچ وپیتزا غذاهای کارخانه ای وتبلیغی وآنچه ازتلوزیون تبلیغ وتدریس وآموزش داده میشود الویت اول سوداوی (غذاهای گرم وتراست) که حکم داروبرای این طبع رادارند عسل وشربت عسل، گوسفندنر،روغن زیتون بابو،کنجد، گلابی ، شفتالو، لبو، شلغم، رازیانه، کنگر، انواع لوبیا – بادام زمینی – تخمه آفتابگردان وخربزه- قنبید(کلم قمری) – خربزه- انگور- طالبی- کدوحلوائی ومسمائی- گیلاس- جگرودل وقلوه- نان پنیرخشگ وسرداست ولی بخاطرکلسیم زیادش هفته ای 2شب باخربزه ، انگور،گردو،سبزی خوردن یازیتون مصرف شود، کشک مانند پنیرسرد وخشگ است ولی کلسیم آن بییش ازپنیراست هرروزاندازه دوبندانگشت مکیده شودبعدازان سیاه دانه باآب قورت داده شود- باقالاپلو سردوتراست اما بخاطرخونسازبودنش خانم هاوجوانان وکودکان آنراباگردوچرخ کرده هفته ای 2مرتبه استفاده نمایند، سوپ جو سردوتراست اما بازنجبیل یاخوردن گردوبعدازآن میتوان استفاده کرد،نان جو، جوانه گندم ونخود، سبزی خوردن باگشنیزبیشتر، پیازخام، خرما، زیتون الویت دوم سوداوی ها = غذاهای گرم وخشگ سیب درختی،هویج، نخود،لپه نخود، مغزه ها، موسیر،کلم ها، مویز، نعنا، پونه ، آویشن ، کرفس، شوید،زیره، پونه،توت خشک،فلفل ها، سیب درختی، دارچین، زرچوبه و زعفران، زنجفیل ، زنیان(رزماری) ،سیاه دانه، هل، گردکاکائو، گوشت شتر الویت سوم سوداوی هاغذاهای سردوتراست وقتی که ناچاربودنداستفاده میکنند ماست وشیر درشب مجزاازغذاهای دیگرتامانع جذب آهن غذانشودبدن ابتداکلسیم راجذب میکندونمیگذاردیُن آهن جذب بدن شوددرنتیجه سبب کم خونی میگردند ، تخمه کدو وهندوانه، کاهو،هندوانه، گرمک، کدوخورشتی، مرکبات وکیوی، هلو، زردآلو، شلیل، قارچ ذغال اخته، آش،سوپ،ماهی،کله پاچه،شش،سیراب، (برنج باشوید،زیره،گردوچرخ کرده،فسنجون، کرفس، نخودولپه آن...مصرف شودتوازن آن برقرارمیگردد)، سیب زمینی باگردو خوب است درغیراینصورت پرهیزشود، خیاربوته ای باته تلخ آن جهت تنظیم پتاسیم بدن مصرف شودوازخیارپوست کنده پرهیزشود.موقع سرماخوردگی اگرشیریاسوپ یاسایر این غذاها مثل لیموشیرین بخورندعفونت بدن آنهاتایکماه طول میکشد ومدام بی حال وخواب آلودوبدن درددارند ولی اگراین غذاهارانخورنداصلاسرماخوردگی پیدانمی کنند.اگرکسالتی هم داشتندباغذاهای الویت اول درمان میشوند . غذاهای حاوی سدیم که افرادباطبع پائیزی (سوداوی ) بایدمصرف نمایند: لوبیا ها – خربزه – طالبی – شلغم – هویج – کلم قمری – کدوحلوائی – گلابی – انگور- قیسی- زیتون رسیده – موز- آناناس – خربزه درختی(پاپایا)- انبه – گوشت گوسفند ومرغ وبوقلمون – برنج باخورشتهای گرم – باقلا باگردویاسبزی و...- نخود فرنگی – تخمه کدو – سیب زمینی – قارچ – کاهو – لوبیا سبز- بامیه – هندوانه – گرمک –– کدوخورشتی – مرکبات – انار- آلبالو- هلو – آلوبخارا وسیاه – شلیل– ماهی – میگو – کله پاچه – لبنیات (شیر – ماست - دوغ –شور– لوردرشب ) سیرابی – جو – اسفناج – توت فرنگی – شاتوت – کیوی - ... [سرد وگرم غذاهای مذکورنیز باید مد نظر قرارگیرد. ازلوبیا تا بوقلمون گرم وازبرنج تا کیوی سرد هستند]

   + فرزانه (ربابه)دریاباری ; ٦:٢۸ ‎ب.ظ ; ۱۳٩٠/٢/۱۸
comment نظرات ()