علایم مزاجهای چهارگانه و انتخاب غذا.حجامت.زالو درمانی.

اموزشی و بهداشتی و سلامتی

 

طرز تهیه ی چای سنتی

بعد از مخلوط کردن مواد فوق روی حرارت کم قرار دهید تا به نقطه جوش برسد.سپس قوری را روی حرارت غیر مستقیم (کتری یا سماور) قرار داده 15 دقیقه دم بکشد صاف نموده و مصرف کنید.

نکته:

1.چای هر چه بیشتر دم بکشد بهتر است.

2.بعد از دم کشیدن به مدت طولانی (چند روز) قابل مصرف است.

3.کتری یا قوری بایستی  رویی باشد.

 

.......................

21.چای زیره سیاه: ( 1 قاشق غذاخوری) در یک قوری (2لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات.

 

خواص:طبیعت بسیار گرم. بالا برنده فشار خون. سوزاندن چربی اضافی. تصفیه ی خون. مقوی قلب و عروق. شستشو دهنده کلیه. ضد چاقی. ضد زردی پوست. ازدیاد کننده ی شیر مادر. ضد نفخ معده. مقوی معده .رفع ناراحتیهای روده.

22.چای بادرنجبویه:( 1 قاشق غذاخوری)( در یک قوری ) 2 لیوان اب سرد به همراه مقداری نبات.

 

خواص:طبیعت خیلی گرم. در بعضی مزاجها بالا برنده ی قوی فشار خون. مقوی قلب و اعصاب. خونساز. تقویت کننده ی سلولهای مغزی. فوق العاده آرامبخش است.

مقوی مغز. ضد صدای گوش. خواب آور. نشاط آور. ضد بیماریهای کلیه. ضد خوابهای وحشتناک. ضد بوی دهان.

 

23.چای بهار نارنج: ( 1 قاشق غذاخوری) در یک قوری (2لیوان اب سرد) به همراه مقداری نبات.

 

خواص: طبیعت گرم. آرامبخش. تقویت کننده ی قلب و اعصاب. مفرح و نشاط آور. سردردهای عصبی. اشتها آور.

24.چای هوفاریقوت: ( 1 قاشق غذاخوری) در یک قوری (2لیوان اب سرد) به همراه مقداری نبات.

 

خواص: طبیعت گرم و خشک . مقوی اعصاب. مقوی قلب. دافع اخلاط فاسده.

25. چای کوهی: ( 1 قاشق غذاخوری) در یک قوری (2لیوان اب سرد) به همراه مقداری نبات.

 

خواص: طبیعت گرم . ضد آلرزیو حساسیت. مقوی اعصاب. آرامبخش. ضد اگزمای پوستی.

 


 

16.چای زعفران)1قاشق مربا خوری کوبیده) در یک قوری (لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات.

 

خواص:طبیعت گرم و خشک، مفرح. مقوی قلب. محرک قوای مغزی. نشاط اور. خنده اور. ضد کرمخوردگی دندان.شستشو دهنده کلیه.مقوی معده .ضد سرفه. ضد حساسیت. خلط اور

 

17. چای نعناع:(1 قاشق غذاخوری) در یک قوری (2 لیوان اب سرد) به همراه مقداری نبات.

 

خواص:طبیعت معتدل واندکی گرم. ضد اسهالو استفراغ. ضد نفخ معده. خوشبو کننده دهان. ارام کنندهی روده ها. رفع خستگی. رفع ناراحتیهای کیسه ی صفرا. رفع ناراحتیهای ریوی. تنگی نفس و آسم. ضد سرفه.

 

18.چای پونه:(1 قاشق غذاخوری) در یک قوری(2لیوان اب سرد) به همراه مقداری نبات

 

خواص: طبیعت معتدل و اندکی گرم.ضد اسهال واستفراغ. ضد نفخ معده. مقوی معده. خوشبوکننده ی دهان. ارام کننده ی روده ها. رفع ناراحتیهای ریویو آسم وتنگی نفس. ضد سرفه. ضد ناراحتیهای کیسه ی صفرا. رفع خستگی.

 

19.چای چلتوک برنج:( 1 قاشق غذاخوری) در یک قوری (2لیوان اب سرد) به همراه مقداری نبات.

 

20. چای گلپر: ( 1قاشق غذاخوری) در یک قوری (2لیوان اب سرد)به همراه مقداری نبات.

 

خواص:طبیعت گرم و خشک. تقویت کننده ی عالی حافظه. ضد صرع قوی. ضد فراموشی. ضد انواع اسهال.


                                                

13.چای مرزنگوش:(1 قاشق غذا خوری) در یک قوری(2لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات.

 

خواص:طبیعت گرم.آرامبخش اعصاب.بهترین داروی میگرن کهنه ودرد شقیقه ها وسردرد ها .ضدنفخ معده.ضد ورم معده. ضد اخلاط مضره. ضد سرما خوردگی. ضد اسهال. خلط آور. تب بر . خواب آور.اشتها آور.

 

14.چای استخودوس:( 1 قاشق غذاخوری) در یک قوری (2لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات

 

خواص:طبیعت گرم وخشک آرامبخش اعصاب.تقویت کننده ی سلولهای مغز.ضد میگرن. ضد زکام و آسم و برونشیت.مسکن. درمان رماتیسم. شستشو دهنده ی کلیه. ضد اگزما.(( کاربرد در اکثر بیماریها دارد.))

 

 

15.چای فلوس:(1 قاشق غذاخوری مغز فلوس) در یک قوری(2لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات.

 

خواص:طبیعت معتدل پایین آورنده ی فشار خون. برفک دهان.ملین. مسهل قوی.ضد صفرا.ضد یبوستهای بدو مزمن. ضد تورم امعاء و احشاء.                    

 ۱۱.چای اکلیل کوهی:(۱قاشق غذاخوری) دریک قوری (۲ لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات.

 

خواص:طبیعت معتدل گرم .گیاه معجزه گر. مقوی اعصاب. شستشو دهنده ی کلیه .ضد صفرا. ضد دلهره و اضطراب. تقویت بدن. زکام . اسم. ساهسرفه. مقوی معده. ضد درد روماتیسمی و استخوانی و کمر. ضد سنگکیسه صفرا

۱۲.چای گزنه:(۱ قاشق غذا خوری) در یک قوری (۲ لیوان آب سرد )به همراه مقداری نبات.

خواص:طبیعت گرم و خشک. ضد قند.ضد غلظت خون. ضد چربی. ضد صفرا و سنگ کیسه ی صفرا. ضد سر طان . ضد خونریزی. زیاد کننده ی شیر مادر. رفع خستگی. ضد ریزش مو.


7.چای زنجبیل: ( 1 قاشق مربا خوری کوبیده ) در یک قوری (2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات.

خواص: طبیعت گرم و خشک ، بالا برنده فوری فشار خون، ضد ضعف اعصاب،تقویت حافظه، تنظیم ادرار، ضد رطوبت مزاج، ضد بلغم و صفراوی ، خونساز ، ضد درد مفاصل ، تقویت قوه باء مقوی جهاز هاضمه ، ضد سم غذایی ، مقوی معده ، مسکن، مقوی قوای رئیسه بدن.

 

8.چای میوه گل نسترن:(15 عدد) در یک قوری (2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات.

خواص: طبیعت معتدل و خشک ، پایین آورنده فشار خون ، ضد قند خون ، ضد ورم و درد کلیه، شستشو دهنده ی کلیه ، سرشار از ویتامین ث ضد سرما خوردگی ، مقوی معده ، ضد اسهال.

                                         

 

9.چای زیرفون:( 1 قاشق غذا خوری ) در یک قوری ( 2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات.

خواص: طبیعت گرم ، مصرف زیاد پایین آورنده فشار خون ، ضد ناراحتیهای عصبی و تشنجها ، ضد میگرنهای مزمن ، ضد بیخوابی ، ضد سردرد ، بیماریهای ریوی ، زکام ، ضد غلظت خون، ضد استفراغ ، ضر رماتیسم ، آرتروز ، نقرس و سیاتیک ،(( برای خانمهای بار دار ممنوع است)).

 

10. چای آویشن: (1 قاشق غذا خوری) در یک قوری (2 لیوان آب سرد ) به همراه مقداری نبات .

خواص: طبیعت معتدل ؛ بالا برنده فشار خون ، تقویت اعصاب ، رفع کولیتهای مزمن ف شستشو دهنده ی کلیه ، ضد انگل ، ضد رطوبت بدن ، ضد صفرا، ضد زکام ، وسرفه و آسم ، اشتها آور ، ضد غلظت خون ، مقوی جهاز هاضمه ، تقویت بینایی .

 

3.چای بادرنجبویه زیرفون: بادرنجبویه (1 قاشق مربا خوری)به اضافه ی زیرفون (1 قاشق غذاخوری) در یک قوری (2لیوان آب سرد)به همراه مقداری نبات.

 

خواص:طبیعت خیلی گرم، در بعضی مزاجها بالا برنده ی قوی فشار خون ، مقوی قلب و اعصاب، خونساز، تقویت کننده ی سلولهای مغزی ، فوق العاده آرام بخش است، ((گیاه مورد علاقه ی حضرت علی(ع) )) مقوی مغز ،ضد صدای گوش ، خواب آور، نشاط آور، ضدبیماریهای کلیه ، ضد خوابهای وحشتناک، ضد بوی دهان.

 

4. چای بابونه:(1 قاشق غذا خوری) در یک قوری (2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات.

 

خواص: طبیعت معتدل و دیم آن گرم و خشک. آرام بخش اعصاب ، معده، روده و تقویت آنها، ضد تب، ضد انگل، ضد یبوست ، مقوی اعصاب و مغز، اشتها آور، ضد بلغم و صفرا، شستشو دهنده بسیار قوی کلیه ها .

 

5. چاب به لیمو: (1 قاشق غذاخوری) در یک قوری (2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات.

 

خواص:طبیعت گرم، خواب آور شب، آرامبخش، ضد میگرن، ضد سر درد، ضد تپش قلب، تقویت حافظه، ضد نفخ، تقویت معده ، ضد آسم.

 

6.چای دارچین):چند قلم آسیاب نشده) در یک قوری (2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات.

 

خواص:طبیعت گرم و خشک، محرک اعصاب، شستشو دهنده ی کلیه ها ، دفع رطوبت اخلاط رطوبتی ، مفرح، تقویت قوه باء، پا دردهای رطوبتی، اشتها آور ، ضد دلهره ، ضد بوی دهان ، تقویت کبدو معده (( تاثیر آن تا 15 سال در بدن می ماند.))


                        

اکثر چایهای به شرح ذیل مورد تایید اساتید بزرگی چون شیخ الرئیس ابن سینا می باشد.

  1. 1.      چای گل گاوزبان وسنبل اطیب: گل گاو زبان (4 قاشق مربا خوری )به اضافه سنبل طیب (9 قاشق مربا خوری 1 عدد لیمو عمانی در 2 لیوان آب سرد و مقداری نبات

 

خواص: گل گاو زبان" طبیعت گرم وتر ، ارام بخش اعصاب ،خواب آور، سر درد های عصبی ، دردهای کلیوی ،ضد سودا و صفرا

سنبل الطیب: طبیعت گرم ، ضد قولنج و اسپاسم ، ضد تشنج و صرع ، تقویت قوه باء

 

2.چای به لیمو زیرفون: به لیمو (1 قاشق مربا خوری) به اضافه زیرفون (1 قاشق غذاخوری) در یک قوری (2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات .

 

خواص: طبیعت گرم ، ضد سرما خوردگی، ضد ناراحتی عصبی، ضد تشنج ، ضد نقرس، ضد سیاتیک، ضد غلظت خون ، ضد رماتیسم، خواب آور شب ، ضد میگرن، آرامبخش، ضد تپش قلب، ضد سر درد ، تقویت حافظه ، تقویت معده ، ضد آسم، پایین آورنده ی فشار خون، ضد اسهال، شستشو دهنده ی کلیه.



   + فرزانه (ربابه)دریاباری ; ٢:۱۸ ‎ب.ظ ; ۱۳٩٠/٦/۱۸
comment نظرات ()