علایم مزاجهای چهارگانه و انتخاب غذا.حجامت.زالو درمانی.

اموزشی و بهداشتی و سلامتی

 

در طب قدیم ایرانی  مشاهده و معاینه ادرار مریض بمنظور شناخت بیماری بسیار مهم بوده است و از آنجایی که برای تجزیه ادرار امکانات آزمایشگاهی فعلی وجود نداشت ناچار به مشاهده چشمی اکتفا میکردند و از این بابت صاحب تجارب بسیار بالایی شده و به نکات ویژه ای برخورد کردند که  برای ما می تواند مفید باشد.

 

چگونه روش تجزیه ادرار پیشینیان می تواند برای ما مفید باشد؟

 

 اگر ما بهنگام دفع ادرار خود، با نگاه اطباء قدیم به مشاهده آن بپردازیم  ، می تواند در شناخت  وضعیت اجزاء درونی مان بویژه عملکرد کبد،کلیه ،مثانه ومجاری ادرای بسیار کمک کند پیش از آنکه راهی آزمایشگاه و... شویم.جالب است! ....

 

مقدمتاً آنکه کلیه و ریه ها مهمترین اعضایی هستند که مواد زائد و سوخته بدن را بخارج دفع می نمایند.  

 

-ریه گاز کربنیک،بخار آب و بعضی بخاراتی که به طور اتفاقی وارد سیستم بدن شده اند دفع میکند

 

-کلیه  مایعات و جامدات مضر ویا بی فایده که حاوی املاح و آب که ناشی از ورود تغذیه و یا احتراقات هیدروژنی در بدن بوده است را بخارج دفع میکند که بول نامیده می شود. بنابراین با تجزیه بول می توانیم با دقتی نسبی معلوماتی در باره وضعیت سلامتی یا بیماریمان کسب کنیم.

 

اطباء قدیم ایران بول را تفسره بمعنی مفسر حال بدن و یا دلیل نیز می نامیدن چرا که نماینده احوال مریض بر طبیب بوده است.

 

آنها تمامی ادرار بیمار را در شیشه ای کروی و شفاف و بی رنگ  شبیه شکل مثانه می ریختند بنام قاروره. و در صبحگاهان مورد مطالعه قرار میدادند.و بدنبال هفت چیز بودند:

 

1-    رنگ ادرار

 

2-    قوام ادرار یا رقیق وغلیظ بودن- به عبارتی ویسکوزیته یا وزن مخصوص

 

3-      روشنی وتیرگی- در حقیقت میزان نفوذ نور در آن و یا میزان نفوذ دید درآن

 

4-    اندکی یا بسیاری ادرار- حجم ریزش ادرار یکباره

 

5-    املاح موجود در ادرار یا ثقل یا رسوبات ادرار یا ته نشینی و دُرد

 

6-    بوی ادرار

 

7-    کف تولید شده

 

 

ویژگی یک بول در حال طبیعی چگونه است؟

 

بهترین نوع ادرار آن است که دارای قوام معتدل، رنگ زرد روشن یا زرد کهربایی یا لطیف ترنجی باشد. بخوبی ته نشین شود. دارای طعم شور کمی مایل به تلخی با بوی مخصوص باشد و در هنگامیکه دفع می شود کمی معطر باشد.

   + فرزانه (ربابه)دریاباری ; ٥:٠٧ ‎ب.ظ ; ۱۳٩٠/٦/٢٠
comment نظرات ()