علایم مزاجهای چهارگانه و انتخاب غذا.حجامت.زالو درمانی.

اموزشی و بهداشتی و سلامتی

 

1- (45 سال) اواخر سن میان سالی وآغاز سن کهولیت برای صفراوی مزاج ها و دموی مزاج ها تعدیل بیماری های دوران جوانی است و برای بلغمی  و سوداوی مزاج ها آغاز بیماریها و یا تشدید بیماری های دوران جوانی است. چرا که دوران کهولت طبع فرد گرایش به سردی و رطوبت می نماید

 

 

2- (2 سال- مفصل)درد های مفصلی با تجمع رطوبت و ماده( از دید اطباء قدیم) در مفاصل شروع و این شروع به آهستگی آغاز و پایدار خواهد بود

 

3-(عصبیت)بلحاظ نزدیکی عصب به مفاصل و هم خانواده بودن عصب و استخوان از لحاظ طبیعت( استخوان سرد و خشک و عصب سرد و تر) قابلیت تحریک پذیری عصب بیشتر از گوشت چسبیده به استخوان است لذا از دید طب قدیم نحریکات عصبی موجب افزایش ماده و یا جابجایی ماده و در نتیجه بروز درد بیشتر میگردد.

 

3-(درد در شب) از آنجایی که بهنگام شب تحریکات جسمی کاهش پیدا میکند و در نتیجه حرارت بدن کاهش پیدا میکند در نتیجه زمینه بروز سردی و کاهش متابولیسم بدن تظاهر پیدا میکند و حاصل آن درد در هنگام شب است

 

۴- سایر علامات گفته شده و تشخیص سرد مزاج بودن خود بیان کننده استعداد بیمار در پذیرفتن بیماری های عصبی و روماتیسمی است که از دید طب قدیم به این تیپ بیماریها سوء مزاج سودایی گفته میشود.

 

 

اطباء قدیم برای اصلاح این نوع بیماری ها ابتدا از داروای قی آور استفاده میکردند چرا که معتقدند تولید اخلاط غلیظ منشاء تجمع آن در معده است . سپس داروی نضج آورنده و سپس گدازنده( آب کننده) این ماده یا خلط غلیظ بکار برده و سپس داروی زداینده یا راننده و مسهل بکار می بردند و در کنار آن از داروها و غذا های حفظ الصحه استعمال می نمودند.

 

1- لذا برمبنای روش اطباء قدیم ابتدا بایستی بیمار را وادار به استفراغ نمود ( اگر مانعی برای بیمار نباشد)

 

2- سورنجان 5 تا10 گرم ،نیلوفر 2گ. عناب 12 دانه، ریشه کاسنی 10 گ. ، تخم کاسنی 10 گ.، تخم گشنیز 10گ.   را جوشانیده و تا بصورت دو لیوان جوشانیده دراید و سپس گرماگرم شیر خشت25 گ. درآن ریخته حل گردد و بعد از غذا صبح و عصر میل شود تا ۳-4 روز تا مزاج روان گردد.

 

سپس:

 

3- حبی مرکب از:

 

زعفران 5گرم. سورنجان 50 گ. زنجبیل 50گ. دارچین 50گ. هل 50 گ. آسیاب و روزی دو قاشق چای خوری میل گردد

 

4- عصاره انغوزه را درکپسول نموده  و روزی 2 کپسول میل گردد( این دارو بدبو است)

 

5- هنگام خواب یک لیوان جوشانده سنبل الطیب و اسطوخودوس  میل گردد

 

5- روغن پیه مرغابی و یا پوست مرغ بر عضو مالیده شود

 

از غذاهای ذیل پرهیز گردد:

 

چای- ماست – دوغ- ماهی دودی- مرغ – نوشابه – ترشی جات – بادنجان - عدس

 

غذای مفید:   

 

توت – انجیر – خرما – کشمش- دارچین – زیره – پاچه گوسفند- غذاهای ملین – غذای گرم وتر

 

دسر مفید:

 

بادام- گردو – فندق- پسته – کنجد با پوست – پونه کوهی هرکدام 100 گرم- زنیان، زیره سیا و سبز، کشک، جوز هندی هرکدام 50 گرم- رازیانه و سیاه دانه هرکدام 25 گرم و یک ممثقال زعفران را آسیاب و مخلوط و روزی چند قاشق میل گردد.

   + فرزانه (ربابه)دریاباری ; ٥:۱٢ ‎ب.ظ ; ۱۳٩٠/٦/٢٠
comment نظرات ()