علایم مزاجهای چهارگانه و انتخاب غذا.حجامت.زالو درمانی.

اموزشی و بهداشتی و سلامتی

 

آنغوزه

نام های دیگر: آنغوزه ـ آنغوزه هراتی ـ انگژد ـ انگژه ـ انگشت کنده ـ حلتیت ـ صمغ الانجدان

فارسی: آنغوزه    عربی: صمغ الانجدان    فرانسه: Asa foetida    انگلیسی: Stingingassa "Asafetida"    لاتین: Ferula assafoetida

 

مشخصات

صمغ زرینی است که از گیاهی به نام انجدان گرفته می‌شود و گونه‌های مختلفی دارد.

 

طبیعت

انغوزه از نظر طب سنتی گرم تر از درجه دو و خشک تر از درجه یک است.
تذکر مهم(1): آنغوزه به علت گرمی زیاد برای افراد گرم مزاج مضر و همچنین برای افرادی که ناراحتی کبدی دارند نباید استفاده شود.
تذکر مهم(2): مقدار خوراک آن حد اکثر 2گرم و حد اکثر یک هفته میل شود.

 

خواص درمانی

1. تقویت کننده معده

2. ضد رطوبتهای بلغمی

3. ضد ام الصبیان(صرع کودکان)

4. ضد عفونی کنندهء دهان و آن را روی دندان پوسیده یا در حال پوسیدن قرار دهید درد دندان را ساکت می‌کند.

5. ضد انگل و رطوبت داخل دستگاه گوارش.

6. ضد تشنج.

7. پاد زهر نیش حشرات و جانوران: مقداری صمغ را در روغن زیتون حرارت داده حل کنید و آنرا بصورت گرم گرم بر محل نیش حشرات و جانوران قرارداده جهت رفع درد، زخم و ورم آن مفید است.

8. دارویی محرک شهوت و رفع سستی قضیب؛ چنانچه مقدار بسیار کمی از صمغ انغوزه را در سوراخ قضیب نهند نعوظ تمام آورد. و چون روغن آن را بر آلت بمالند مرد و زن لذت عجیب برند.

9. درمان کزاز با انغوزه

10. باز کردن عادت ماهانه در زنان

   + فرزانه (ربابه)دریاباری ; ۱٢:٠٥ ‎ب.ظ ; ۱۳٩٠/۸/۳
comment نظرات ()