علایم مزاجهای چهارگانه و انتخاب غذا.حجامت.زالو درمانی.

اموزشی و بهداشتی و سلامتی

 

اخلاط--------عناصر-----------کیفیت----------مزاج------------اندام وابسته
خون---------هوا-------------گرم و تر ---------دموی -----------قلب
بلغم---------آب -------------سرد و تر --------بلغمی----------مغز
صفرا--------آتش------------گرم و خشک ----صفراوی --------کبد
سودا-------خاک-----------سرد و خشک -----سوداوی-------طحال

پس هر مزاجی با دو کیفیت بیان میشه. خشکی و تری همونقدر مهم هست که گرم و سرد.
اما غذا ها و دارو ها هم همینطور. هم گرمی و سردی دارند هم خشکی و تری. مثلا برای غلبه مزاج دموی که گرم و تر هست, باید سودا که سرد و خشک هست تجویز بشه

اما باز هم به همین سادگی نیست. هر غذا و دارویی 4 درجه داره. که درجه 4 شدید و 1 خفیف هست.

گرمی= باز کننده, رقیق کننده, کم کننده غلظت و جاذب است
سردی = ستبر کردن, متوقف کردن و دفع کردن
تری= نرم کردن
خشکی= به هم پیوستن و سخت کردن و پراکنده کردن تری

مثلا کیوی رقیق کننده و جاذب است. کافیه به کسی با مزاج دموی کیوی بدیم تا علائمش و عوارضش رو در عرض 1-2 ساعت به صورت حساسیت و قرمزی و التهاب دور دهان و حلق و گلو ببینیم. اگر کیوی زیاد مصرف بشه و مزاج هم گرم باشه, خودش رو نهایتا به صورت سوزش ادرار نشون میده. بخصوص در بچه ها
بر عکس برای غلبه صفرا, کیوی بسیار مناسب است. جاذب صفرا هست. ما روی این تجربه داریم

مثلا زعفران گرم در درجه دوم و خشک در درجه اول است. یعنی گرمی آن بر خشکی غلبه دارد. پس مناسب است برای مغز, تسریع حواس, تقویت قلب, هضم بهتر و غده (تومور) ها را نضج می کند

   + فرزانه (ربابه)دریاباری ; ۱۱:٢٩ ‎ق.ظ ; ۱۳۸٩/٧/٢٤
comment نظرات ()