علایم مزاجهای چهارگانه و انتخاب غذا.حجامت.زالو درمانی.

اموزشی و بهداشتی و سلامتی

 

در طب سنتی برای هر عضوی از بدن ، مزاجی در نظر گرفته شده است . بعضی
از اعضای بدن گرم هستند و بعضی ها سرد میباشند . و دادن دارو باید با توجه به مزاج
تمام بدن باشد . ( اولین مرحله ی درمان رفع یبوست است )

اندام های گرم

قلب شریان ورید- خون
کبد گوشت

اندام های سرد

استخوان- مو غضروف- وتر- رباط(زرد پی)
عصب چربی نخاع
مغز

با توجه به جدول بالا ، درمی یابیم که استخوان ، غضروف ، رباط(زردپی)
دارای طبع سرد هستند . پس هر چیزی که سردی این اعضا را بیشتر کند . این اندام ها را
بیشتر دچار مشکل میکند . پس خوردن لبنیات اگر با توجه به مزاج بیمار نباشد . درد
مفصل را بیشتر میکند . پس برای درمان درد مفاصل نباید به همه ی مردم استفاده از
لبنیات را توصیه کرد .

در جدول زیر به لیست مواد غذای اشاره شده است که دارای طبع سرد هستند
. افرادی که دارای بیمارهای سرد هستند ، باید کمترین میزان از این مواد استفاده
کنند .

بیماری های سرد : (هیچ چیزی مانند عمل سزارین بدن را
سرد نمی کند -درد مفاصل-بواسیر-یبوست-سینوزیت-التهاب و بزرگ شدن لوزه ها  - افسردگی
  وسواس فکری-پر خوابی- ریزش موی شدید کم رشدی مو-
یبوست- نفخ شدید-باد شکم
ورم معده و ترش کردن- صرع(تشنج)- ام اس-
افراد دیر آموز- فراموشکاری- شب ادراری-تاخیر در پریود-ترشحات زنانه )

 

غذا ها و نوشیدنی های که سرد و خشک
هستند

غذاها

گوشت گاو
سیرابی-پاچه-سوسیس-کالباس

سبزیجات

سیب
زمینی-گوجه فرنگی-لوبیا سبز
بادمجان-ریواس-گشنیز

میوه
ها

لیمو-انار
ترش-پرتقال-گریپ فروت-سنجد-توت فرنگی-تمشک -زالزالک-زغال اخته-شاتوت-ازگیل-به
ترش

دانه ها و
حبوبات

ذرت-ارزن-جو-عدس-
باقالی

لبنیات و روغن
ها

کشک- پنیر کهنه- شیر ترش
سفید

ادویه جات و چاشنی
ها

تمر هندی- رب گوجه فرنگی-
آب لیمو- آب غوره- لیمو عمانی- تخم گشنیز- زرشک- سماق

نوشیدنی ها و طعم
دهندها

آب میوه ترش- شیر ترش- یخ
ترشی- سرکه- سس گوجه-
آبلیمو

غذا ها و نوشیدنی های که سرد و تر هستند :  آب- ماهی – ماست –
دوغ – خورشت آلو- اسفناج - آبدو خیار- سفیده ی تخم مرغ- سالاد کاهو-  هندوانه-
کیوی- آلو- پرتقال- نشاسته- شیر -پنیر تازه- کشک - روغن هسته ی انگور -  سس گوجه
فرنگی- ماء الشعیر- شربت زرشک- شربت آلو 

   + فرزانه (ربابه)دریاباری ; ٧:۱۱ ‎ب.ظ ; ۱۳٩۱/۱٢/٢۱
comment نظرات ()