علایم مزاجهای چهارگانه و انتخاب غذا.حجامت.زالو درمانی.

اموزشی و بهداشتی و سلامتی

 

گروه خونی درصد زیادی از مردم بوده و این نوع قدیمی ترین گروه خونی محسوب می شود
.

عملکرد سیستم گوارشی در افراد با این گروه خونی رضایت بخش است . مصرف مواد غذایی
پروتئینی به ویژه گوشت قرمز همراه با سبزیجات و میوه برای سلامتی این افراد مفید
محسوب می شود .

در افراد با گروه خونی O هضم و جذب کربوهیدرات ها به سختی انجام می گیرد و باید
در وعده های غذایی به میزان کمی مصرف شود .

تحقیقات نشان می دهد ، هضم رژیم های غذایی حاوی گندم و گلوتن برای این افراد
مشکل است و بهترین رژیم غذایی برای این افراد ، الگوهای غذایی سرشار از پروتئین
حیوانی سبزیجات با حداقل کربوهیدرات و لبنیات است.

در این افراد ترشح اسید هیدروکلریک به میزان زیادی بوده و از این رو هضم مواد
غذایی پروتئین به خوبی انجام می شود.

از طرف دیگر چون در سیستم گوارشی این افراد اسید قابل توجهی ترشح می شود بهتر
است از مواد غذایی حاوی کافئین خودداری کنند چرا که مصرف کافئین باعث افزایش ترشح
اسید معده شده و احتمال ابتلا به زخم معده را به ویژه در افرادی که تحت استرس و
فشار های عصبی هستند افزایش می دهد .

نوشیدن چای سبز به جای قهوه کمک موثری به سلامت این گروه دارد .

کندی متابولیسم و کم کاری تیروئید در افرادی با گروه خونی o شایع می باشد از این
رو پیروی از رژیم های غذایی که به افزایش سرعت متابولیسم کمک می کند موثر خواهد بود
.

مواد غذایی دریایی و ید دار باعث بهبود عملکرد غده تیروئید خواهد شد .

بهترین ورزش ها برای افرادی با این گروه خونی پیاده روی ایروبیک و ورزش هایی است
که به افزایش ضربان قلب کمک می کند .

مصرف مواد غذایی مانند ذرت ، لوبیا ، عدس ، کلم ، دانه آفتاب گردان ، برگ خردل ،
آرد سفید و شکر در این افراد باعث اضافه وزن خواهد بود

از طرف دیگر مصرف مواد غذایی دریایی ، گوشت قرمز و سبزیجات ، برگ تیره مانند
بروکلی و اسفناج در کاهش وزنشان موثر است.

گروه خونی A :

افراد با گروه خونیA ، سیستم گوارشی حساسی داشته و این افراد قادر به هضم
پروتئین های حیوانی نیستند .

تحقیقات نشان می دهد ، گروه خونی اکثر گیاه خواران a است چرا که هضم لبنیات نیز
در این افراد مشکل است و آن ها نسبت به لاتوز مقاوم نیستند.

سبزیجات و حبوبات حاوی پروتئین های گیاهی مغذی و موثرترین غذا برای این افراد به
شمار میاد .

هم چنین در این گروه اسید هیدروکلریک معده به میزان کافی ترشح نمی شود و به
عقیده محققان باید از مصرف گوشت های نمک سود و دودی که در آن از نیترات سدیم
استفاده می شود پرهیز کنند .

مصرف بیش از حد پروتئین حیوانی و لبنیات باعث اختلال در سیستم هضم شده و احتمال
ابتلا به سرطان معده را در افراد افزایش می دهد چرا که مصرف این گروه از مواد غذایی
باعث باز جذب باکتری ها ی سمی به بافت ها و ماهیچه ها شده و مشکلاتی را در دستگاه
هضم و جذب به وجود می آورد.

از طرف دیگر میزان ناکافی اسید هیدروکلریک در معده باعث می شود ویتامین b12 از
مواد غذایی به خوبی جذب نشود از این رو این افراد بیشتر در معرض ابتلا به کم خونی
قرار دارند .

متخصصان مصرف مکمل های حاوی b12 که دارای آنزیم های جذب مانند بتانین است را
توصیه می کنند .

بتانین با افزایش میزان اسید هیدروکلریک در معده ، عمل جذب ویتامین b12 را
افزایش می دهد .

بهترین ورزش ها برای گروه خونی a کوهنوردی ، یوگا و گلف است . این ورزش ها باعث
کاهش استرس در این افراد می شود.

مصرف گوشت قرمز ، لوبیا چشم بلبلی ، شکر ، آرد سفید ، افزایش وزن را به دنبال
دارد و همچنین بذر کتان ، زیتون ، سویا ، آناناس و سبزیجات برگ تیره ، رژیم غذایی
موثری برای کاهش وزن آن هاست.

گروه خونی B :
سیستم گوارش این افراد عملکرد مناسبی دارد و
قدرت جذب بسیاری از گروه های غذایی را داترد اما به عقیده ی متخصصان تغذیه این
افراد بهتر است با کاهش ذرت بادام زمینی کنجد و عدس باشد. چرا که باعث افزایش وزن
خواهد شد .

از طرف دیگر مصرف مواد غذایی مانند جوانه گندم همراه با گلوتن، افت سریع قند خون
را در آنان به دنبال خواهد داشت .

مصرف سبزیجات برگ تیره ، گوشت قرمز« گوشت بره» ، گوشت بوقلمون ، لبنیات کم چرب ،
تخم مرغ ، مواد غذایی دریایی ، به ویژه ماهی های اقیانوس مانند سالمون و بذر کتان
برای لاغر شدن این گروه خونی مفید خواهد بود .

گفتنی است این افراد بهتر است مصرف مواد غذایی مانند جوانه گندم، نوشابه های گاز
دار ، بلوط ، آووکادو ، زیتون سیاه و فلفل را محدود کنند.

گروه خونی AB:
• کمتر از ۵ درصد مردم دارای گروه خونی AB
هستند . مواد غذایی که هضم و جذب آن ها برای گروه های A و B مشکل است ، برای این
افراد هم باعث اختلال عملکرد دستگاه گوارش می شود .

آنزیم های هضم موجود در مکمل ها کمک فراوانی به بهبود عملکرد سیستم جذب در این
افراد خواهد شد.

گوشت قرمز ، گوشت اردک ، غذاهای دریایی مانند سالمون دودی شده ، میگو ، پنیر
«پارمسان» ، دانه کدو حلوایی ، لوبیا چشم بلبلی، آووکادو ، ذرت ، زیتون سیاه ، فلفل
، انبه ، موز ، پرتقال و انار بهتر است در رژیم غذایی این افراد محدود شود.

   + فرزانه (ربابه)دریاباری ; ٧:٢۳ ‎ب.ظ ; ۱۳٩٢/۱/۸
comment نظرات ()