علایم مزاجهای چهارگانه و انتخاب غذا.حجامت.زالو درمانی.

اموزشی و بهداشتی و سلامتی

 

فواید خوردن غذاهای مربوط به هر فصل چیست؟

هر هفته ما یکی از غذاهای فصلی را معرفی می‌کنیم ، زیرا در این زمان ، شما بیشترین طعم و ارزش غذایی را خواهید یافت. زمانی که این مواد غذایی از هر وقت دیگری ارزان تر هستند.

برای اینکه بیشترین میزان تازگی را بدست بیاورید، باید به دنبال غذاهایی باشید که در محل شما و در فصل کنونی به عمل می‌آیند.

فصول، زمینة طبیعی و اصلی خوراک را فراهم می‌کنند. سالم ترین غذاهای دنیا فصلی هستند. باغ سبزیجاتی را تصور کنید که در خواب زمستانی فرو رفته است. حال همین باغ را در یک روز آفتابی تابستانی مجسم کنید.

چقدر همه چیز در این دو فصل متفاوتند. از نظر بوم شناسان، طبیعت منشأ اصلی این تفاوت هاست. تغییراتی که در نتیجه تغییر فصول از بهار به تابستان و یا از پاییز به زمستان ایجاد می‌شوند، برای ایجاد تعادل در منابع طبیعی زمین و اشکال مختلف حیات در آن، لازم و ضروریست.

اما امروزه خیلی راحت موقع غذا خوردن، فصل ها را فراموش می‌کنیم. فرآوری مواد غذایی مدرن و توزیع وسیع آن در سراسر جهان، آن را در تمام طول سال در دسترس قرار می‌دهد به طوری که قفسه های مواد غذایی در ماه دی همان طور به نظر می‌رسند که در ماه تیر .

تحقیقاتی که غذا خوردن بر اساس فصول را تأیید می‌کنند :

در یک مطالعه تحقیقاتی انجام شده در سال ۱۹۹۷ توسط وزارت کشاورزی، شیلات و مواد غذایی در لندن، انگلستان، تفاوت های فاحشی در مواد مغذی موجود در شیر پاستوریزه در زمستان در مقایسه با تابستان کشف شده است. در تابستان مقدار ید و در زمستان میزان بتا –کاروتن بیشتر است.

این وزارت خانه دریافت که تفاوت های موجود در ترکیب شیر اساسأ مربوط به تفاوت در رژیم غذایی گاوها می‌باشد. با مواد غذایی نمک سود شده در زمستان و سبزیجات تازة بیشتر در تابستان، گاوها دیگر در طول این دو فصل، شیرهایی که از نظر مواد مغذی با هم متفاوتند، تولید نمی‌کنند .

به طور مشابه، محققان در ژاپن تفاوت های سه گانه ای را در محتویات ویتامین C در اسفناج کشف     کرده اند که در تابستان در مقایسه با زمستان ایجاد می‌شود.

راهنمایی هایی در رابطه با غذا خوردن فصلی

این برای شما به چه معناست؟ بطور فصلی غذا بخورید! برای لذت بردن از همة مواد مغذی غذاها، شما باید لیستی از غذاهای فصلی تهیه بکنید. در بخشهای مختلف دنیا و حتی در مناطق مختلف یک کشور، لیست های غذایی فصلی می‌توانند متفاوت باشند.

اما در اینجا چند اصل برتر ذکر شده است که می‌توان با دنبال کردن آنها وجود مواد مغذی بهینه را در هر فصلی تضمین کرد .

۱٫در فصل بهار بر روی سبزیجات برگداری تمرکز کنید که برگ های نازکی دارند و نمایانگر تولدی دوباره در فصل بهار هستند . این سبزی و طراوت بهار باید در بشقاب شما توسط سبزیجاتی چون اسفناج ،کاهو ، جعفری تازه و ریحان نمایان شود .

۲٫در تابستان ، به غذاهای سبک و خنک کننده پناه ببرید که در داروهای سنتی چینی نیز یافت می‌شوند .این غذاها شامل میوه هایی چون توت فرنگی ، سیب ، هلو و آلو ، سبزیجاتی چون کدو سبز ، کلم بروکلی ، گل کلم ، ذرت و همچنین طعم دهنده هایی چون نعنا و جعفری می‌باشند.

۳٫در پاییز به سمت غذاهای گرم[۱] و پاییزی مانند هویج ، سیب زمینی ، پیاز و سیر بروید . همچنین از ادویه های تند و گرم مثل زنجبیل ، ‌فلفل و دانه های خردل ، بیشتر استفاده کنید .

۴٫در زمستان،‌ خیلی بیشتر به سراغ غذاهای گرم بروید .این اصل را فراموش نکنید که غذاهایی که بیشتر طول می‌کشد تا به عمل آیند ،گرمتر از آنهایی هستند که به سرعت بدست می‌آیند . همه غذاهای حیوانی جزء گروه غذاهای گرم هستند

مانند : ماهی ، مرغ ، گوشت گاو ، گوشت بره و گوشت آهو یا گوزن .همچنین سبزیجات بته ای مانند هویج ، سیب زمینی ، پیاز و سیر نیز در این دسته قرار دارند. تخم مرغ ، ذرت و دانه های روغنی هم غذاهای گرمی محسوب می‌شوند .

در همه فصول خلاق باشید ! اجازه دهید شرایط طبیعی بهار ، تابستان ، پاییز ، و زمستان راهنمای شما باشد.

   + فرزانه (ربابه)دریاباری ; ۳:٢٧ ‎ب.ظ ; ۱۳٩٢/۱/۱٩
comment نظرات ()