علایم مزاجهای چهارگانه و انتخاب غذا.حجامت.زالو درمانی.

اموزشی و بهداشتی و سلامتی

 

با توجه به خواص ضدمیکروبی که در عصاره و اسانس پونه وجود دارد، می‌توان از این فرآورده‌ها به عنوان جایگزین طبیعی برای آنتی بیوتیک‌ها استفاده کرد.wassat.gif  4u2ap3b.gifLaie_23.gif

 پونه از خانواده نعناع است و ترکیبات شیمیایی موجود در این گیاه اسانس روغنی فرار یا روغن مانتول است. به علاوه در اعضاى این گیاه مقدارى تانن مواد رزینى و قند نیز وجود دارد و حاوی مقدار زیادی ویتامین آ و بی است.

پونه بادشکن، ضدنفخ، خلط آور و مفید براى سیاه سرفه و آسم است؛ همچنین سرفه را آرام و خروج خلط را تسهیل مى‌کند و اثر محرک بر روى ترشح معده دارد؛ از ترش کردن معده جلوگیری می‌کند و برای هضم غذا و برطرف کردن سکسکه مفید است.
پونه قاعده آور، ضد تشنج و آرام کننده اعصاب است و در رفع سستی، خارش و عفونت رحم تاثیر گذار است.

همچنین پونه کوهی کار روده را منظم می‌کند و در درمان ناراحتی‌های کبدی، اسهال خونی و ناراحتی‌های عصبی اختلالات گوارشی موثر است.

   + فرزانه (ربابه)دریاباری ; ٢:۱٠ ‎ب.ظ ; ۱۳۸٩/٧/٢٥
comment نظرات ()