علایم مزاجهای چهارگانه و انتخاب غذا.حجامت.زالو درمانی.

اموزشی و بهداشتی و سلامتی

 

از ترکیب عناصر اربعه (آب،آتش،باد،خاک)حالت خاصی در انسان ایجاد می شود که خصوصیات همه آن عناصر را دارد. دلی گاه به خاطر وراثت و شرایط اقلیمی و نوع تغذیه،بعضی عناصر بر دیگری غلبه می کند و همین امر باعث می شود که بدن آدمی گرایش به حالت های اسیدی یا قلیایی ویا حالتی بین این دو پیدا کند که آن را طبع می نامند. انواع طبع انسان: انسان ها را از نطر طبع به سه گروه تقسیم می کنند که عبارتند از: 1-طبع گرم 2-طبع سرد 3-طبع معتدل افراد دارای طبع گرم: این افراد به طور معمول دارای بدنی گرمند و با خوردن غذاهای گرمی بخش دچار مشکل می شوند.صورت آنها جوش میزند،بدنشان داغ می شود؛گهگاه دچار خارش پوست می شوند،پوست سرشان تولید شوره می کند و دچار عطش می شوند.عنصر آتش در این گونه افراد غلبه دارد و دمای بدنشان نسبت به سایر افراد بیشتر است.معمولا حدود نیم تا یک درجه تب دارند،زود عصبی می شوند، ولی در مجموع خون گرم و خوش برخوردند.کلا همه طبع ها ارثی است.و تعداد افراد دارای طبع گرم نسبت به افراد دارای طبع سرد بیشتر است. افراد دارای طبع سرد: اکثریت مردم جهان از طبع سرد برخوردار هستند.این افراد معمولا دارای پوست سفید هستند و یکی از علت های مهم آن فعال بودن سیستم بلغم یا لنفاتیک آنهاست.این افراد میل زیادی به لبنیات به خصوص ماست دارند و زودتر از بقیه دچار بیماریهای نقرس و رماتیسم می شوند.پرخواب هستند و به راحتی نمی توانند از رختخواب جدا شوند.غذایشان دیر هضم می شود،عموما سست و لَخت اند و شاداب نیستند.استعداد چاقی در آنان زیاد است،موی سرشان زودتر از موعد مقرر سفید می شود ومی ریزد.معمولا انسانهای خوش مشرب و خوش گدرانی هستند و دیرتی از بقیه عصبی می شوند. طبع معتدل: این افراد معمولا بین طبع گرم وسرد قرار دارند و تعداد آنها کم است.چنین افرادی نسبت به غذا حساسیت زیادی نشان نمی دهند و با هر غذایی سازگارند و کمتر دچار بیماری و کسالت می شوند.امادر دراز مدت دچار بیماریهای سختی می شوند و دلیل آن هم این است که غذا روی چنین افرادی به سرعت تاثیر نمی گذارد وباعث می شود که سموم به مرور در بدن آنها جمع شود. در سوره دهر اشاره شده که خداوند به گروهی از مومنان نوشیدن شربت زنجبیل را وعده می دهد.در حالی که به گروه دیگر از مومنان وعده شراب کافور می دهد. از نظر طب قدیم کافور سرد است و زنجبیل گرم.یعنی زنجبیل گرمی ایجاد می کند و کافور سردی.از نطر طب مدرن وجدید این مواد ایجاد آلکالوز واسیدوز می کنند و پی اچ (PH)خون را بالا وپایین می برند.پی اچ زنجبیل بالای هفت و پی اچ کافور پایین هفت است و از این مواد می توان در تعادل پی اچ خون استفاده کرد. از این آیات الهام می گیریم که انسانها باید طبع خود را بشناسندو بر مبنای آن غذای خویش را انتخاب کنند تا به خواست خدا دچار هیچ گونه بیماری نشوند

   + فرزانه (ربابه)دریاباری ; ۱٢:٢٥ ‎ب.ظ ; ۱۳۸٩/۱٢/٥
comment نظرات ()